Felhívás!

Röviden

Mával ismét lesz bölcsőde

Bokor Tibor polgármester az Országos Készenléti Bizottság határozatát figyelembe véve azt a döntést hozta, hogy mától beindítják a bölcsődét Kézdivásárhelyen is. „Beszélgettem Kész Ildikó igazgatónővel, aki konzultált a szülőkkel. A 36 gyerek szülőjének mintegy fele jelezte, hogy igényt tartanak a bölcsődére, így két asszisztenst oda helyezünk” – mondotta Bokor Tibor. A polgármester egyébként lesújtó véleménnyel van az intézkedésekről, meglátása szerint Kézdivásárhelyen a körülményekhez képest zavartalanul működhetne a rendes oktatás is, mivel a fertőzöttek aránya 3 ezrelék alatt van. Az elöljáró kifejtette: tegnap tudott konzultálni a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével is, és zöld fényt kapott a szombatra tervezett termékvásár, természetesen az érvényben lévő egészségügyi szabályok betartásával. „Ez egy fontos kérdés volt, mert a vásárosok – főleg, akiknek elő kell készüljenek – érdeklődtek, muszáj volt időben érdemleges választ adni számukra” – fejtette ki az elöljáró.

Baróton is fogadja a gyerekeket a bölcsőde. A polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó intézménybe jelenleg húsznál több gyermek van beíratva, ám azoknak az anyukáknak, akik otthon tartózkodnak, azt tanácsolják, hogy, amennyiben lehet, inkább otthon, maguk felügyeljék a kicsiket. Így pillanatnyilag, ha kisebb létszámú csoporttal is, de működik az intézmény. 

Kézfertőtlenítő a tömbházakba

A lakók egészségének megőrzése és a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala kézfertőtlenítő folyadékot és adagolót vásárolt a lakótársulások részére. A város tömbházaiba összesen 1 963 liter kézfertőtlenítő folyadékok és 960 adagolót helyeznek ki. A 164 lakóbizottság közül 130 már megkapta a termékeket, így 774 adagoló, és közel 1600 liter kézfertőtlenítő már kiosztásra került.

Koccant, majd lelépett volna

Vasárnap 18 óra körül a sepsiszentgyörgyi Dália utcában a helyi csendőrség egyik járőrcsoportja autóbalesetet észlelt. Személygépkocsi ütközött neki egy szabályosan parkoló autónak, jelentős anyagi kárt okozva. A balesetet okozó sofőr megpróbált elhajtani, de a csendőrök feltartóztatták. A helyszínre hívott közlekedési rendőrök igazoltatták a 33 éves férfit, és a szondáztatás után kiderült, a leheletében 0,55 ezrelékes az alkoholkoncentráció. Büntetőjogi eljárás indult ellene. (bl) 

Baleset az átjárón

Szombaton este kilenc óra tájban egy 29 éves férfi személyautóval haladt a kézdivásárhelyi Dózsa György utcában, és egyik gyalogátjárónál a jármű elsodort egy gyalogost. A 34 éves hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett, a sürgősségre szállították, de nem kellett beutalni a kórházba. A sofőr nem volt szeszes italok hatása alatt, de gondatlanságból okozott testi sértés (baleset) címén indult büntetőjogi kivizsgálás az ügyben. (bl) 

Megtalálták a kamaszlányt

A családtagok bejelentése alapján indult a bodoki és gidófalvi rendőrség egy 14 éves oltszemi kislány megkeresésére, mert úgy távozott otthonról, hogy nem mondta meg, hová megy. A kislányt megtalálták, azt mondta, saját elhatározásból hagyta el egy időre otthonát, és nem volt semminemű bűncselekmény vagy erőszakosság elszenvedője. (bl) 

Hajtási nélkül lopott fát

A nagybaconi rendőrök szombaton, november 7-én Magyarhermány területén jelentős mennyiségű fát szállító tehergépkocsit állítottak rutinvizsgálatra. A 44 éves gépkocsivezető nem tudta semmiféle irattal igazolni a faanyag eredetét, tulajdonát. Bevallotta, ő vágta ki a fát és rakta gépkocsira. Az is kiderült, a férfi nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal gépjárművek közúti vezetésére. A rendőrség a farakományt lefoglalta, és megőrzés végett átadta egy közbirtokosságnak a további vizsgálatok idejére, a kárvallott tulajdonos azonosításáig. A férfi ellen engedély nélküli fakitermelés, falopás, hajtási jogosítvány nélküli közúti vezetés vádjával indult bűnvádi eljárás. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 11., 14:36
    ÉRTÉKELÉS: 3

    1.Kezdin a Molnar Jozsias utcaba SZEPEN beszinteztek az aknakat.CSUFSAG!!!! 2.Az ORBAN BALAZS utcaval mi tortenik tobb mint EGY EVE folturtak de befejezni nem akarjak??? Pedig van vagy 2 nagyobb ceg amely adozik[nem kevesett],tamogassuk a helyi vallalkozokat ugye bar.