Felhívás!

RÖVIDEN

26 helység vörösben
November 5-i, 65-ös számú határozatával a megyei vészhelyzeti bizottság elrendelte, hogy mától két hétig Árkoson, Bikfalván, Kovásznán, Nyujtódon, Petőfalván, Zabolán a vörös forgatókönyvhöz alkalmazkodva a tanintézmények térjenek át a távoktatásra, minden 5 év feletti személy az orrot és szájat eltakaró maszkot hordjon a nyilvános kül- és beltereken, a kocsmák, kávézók, játéktermek, vendéglők beltéri egységei zárjanak be. Tiltott az összejövetelek rendezése (keresztelők, esküvők), nem lehet hatszemélyesnél nagyobb csoportban járkálni az utcán, illetve 10 személynél több nem sportolhat együtt, ha nem egy családból valók. Az intézményekben és gazdasági egységekben kötelező a bejáratnál a kézfertőtlenítés és a lázmérés.
Jelenleg a megye 26 helysége haladta meg a 3 ezrelékes fertőzöttségi határt, ami a vörös forgatókönyv életbe léptetésére kötelez: Szentgyörgy, Egerpatak, Árkos, Barót, Bélafalva, Bikfalva, Bita, Bodos, Barátos, Kálnok, Kilyén, Kovászna, Dobolló, Illyefalva, Nyujtód, Kézdimárkosfalva, Csomortán, Bélmező, Maksa, Oltszem, Besenyő, Petőfalva, Polyán, Sepsiszentkirály, Dobollópatak és Zabola.
Nyujtódon a koronavírussal fertőzöttek száma tegnap lépte át a három ezreléket, így mával a Jakabos Ödöni Iskolában online oktatásra térnek át. A Kézdivásárhelyhez tartozó településen hat személy elégséges volt ehhez a számhoz, a városházán ma 10 órakor tanácskoznak, hogy szükséges-e más intézkedés. Kézdivásárhelyen még a sárga jelzés van érvényben, a városban ugyanis 2,86 ezrelék a fertőzöttek aránya. Ez valamivel több, mint 50 személyt jelent, de a 3 ezrelékes határ átlépéséig mindössze pár fertőzöttre van szükség. 

Orbaiszéki alpolgármester-választások
Leghamarabb Kommandón választották meg az alpolgármestert Orbán Béni János (RMDSZ) személyében, még múlt hét pénteken. Hétfőn Barátoson is megtartották a tanács-ülést, amelyen Márk Lászlót (RMDSZ) választották Tánczos Szabolcs polgármester segédjének. Kovászna város alpolgármestere továbbra is Jeszenovics Róbert Károly (RMDSZ) marad, akit szerdán választott meg az új tanács. Zágonban tegnap döntöttek arról, ki segítse Kiss Augustin munkáját, végül Macovei Florin Constantin (PNL) nyerte el az alpolgármesteri tisztséget. Zabolán és Nagyborosnyón jövő héten esedékes az alpolgármester-választás. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.