Felhívás!

Röviden

Kényszervakációk Háromszéken

A múlt heti kényszervakációk után ismét iskolaszünetet rendelt el a tanfelügyelőség a virózisok továbbterjedésének megelőzése céljából egyes tanintézményekben. Kedden és szerdán a Plugor Sándor Művészeti Líceumban a magyar és román tagozatos előkészítősöknek, a II. A és VII. A osztály tanulóinak, valamint a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskola elemistáinak kell otthon maradniuk. Kovásznán a bölcsőde, az óvodai közép- és nagycsoport, az Avram Iancu-iskola I. és II. osztályosai is vakációzhatnak. A tegnapi nap újabb tömeges megbetegedéseket jelentettek, így február 19–20-ra rendelt el szünetet a tanfelügyelőség a következő osztályok, iskolák esetében: a Székely Mikó Kollégium I. A, I. C. és XI. C. osztályában, a szentgyörgyi Árvácska-óvoda Pillangó csoportjában és a kálnoki óvodában.
Pár nappal korábban a Székely Mikóban, a Váradi József-iskolában, a szentgyörgyi Református Kollégiumban, a csernátoni iskolában is hasonló intézkedések voltak érvényben, mint január végén is, amikor a Mihai Viteazul-líceum diákjainak 20%-a influenzás volt. Minden ilyen esetben a szünnapok alatt az osztálytermek, mosdók fertőtlenítésére kerül sor. A Közegészségügyi Igazgatóság továbbra is figyelemmel követi a megbetegedések terjedését. 

Felvilágosító kampány és verseny

Különböző felvilágosító kampányokkal, rendezvényekkel ünnepli idén a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal a fogyasztóvédelem világnapját. Céljuk a vásárlók tájékoztatása, elsősorban a diákok felvilágosítása. A hivatal a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel közösen szervezi meg idén is a Válassz, ez a te jogod! jelmondatú megyei versenyt, melynek keretében különböző programok révén mérik fel a diákok tudását. Esszéíró és teszttípusú versenyt hirdetnek, melynek megyei szakasza március 21-én lesz. Ugyanakkor az 1–8. osztályosoknak rajzpályázatot írnak ki, ennek határideje március 16-a. A verseny első helyezettjei részt vesznek nyáron, a tengerparton szervezett országos döntőn.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.