Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Házaspárt gázoltak az átjárón

Tegnap délelőtt, fél tizenegykor riasztották a megyei rendőrséget, hogy a sepsiszentgyörgyi Bánki Donát úton, a Catena gyógyszertár előtti átjárón egy idős házaspárt gázoltak el. A megyei rendőrség szóvivője lapunk érdeklődésére kifejtette: egy 46 éves sofőr vezette azt az autót, amely elgázolta a 80 éves férfit és a 75 éves nőt. Az áldozatok – akik éppen szabályosan keltek át az átjárón a baleset pillanatában – szerencsére könnyű sérülésekkel megúszták. A férfit utólagos orvosi kivizsgálások miatt kórházba szállították, a nő nem tartott erre igényt. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. Az ügyben nyomozás indult. 

Hiányolják a lakóbizottságokat

Baróton is sokan elvégeztetik a tömbházak szigetelését, ám – amint ez a legutóbbi tanácsülésen is szóba került – nem mindenki tud egy időben és egyformán hozzájárulni a költségekhez, így ennek eredményeképp egyre rondább összképet kapnak a tömbháznegyedek.

A tanácsülésen Ráduly László tanácsos érdeklődött a városvezetéstől, hogy ilyen esetekben nem lehet-e felszólítani az illetőket, hogy igazodjanak ők is az egységes városképhez. Lázár-Kiss Barna polgármester azon a véleményen volt, hogy mindaddig, míg nincs lakóbizottság egy adott lépcsőházban, melynek határozata kötelező lenne minden lakóra, addig semmit sem lehet tenni. Mindennek ellenére van sok lépcsőház Baróton, ahol közös egyetértéssel tetőt szigeteltek vagy pincét takarítottak, ezek a dolgok pedig mindenképp pozitívan értékelendők – mondta. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük