Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázat, tolvajok!

Vigyázat, tolvajok! Kovászna megye

Aggasztó, hogy az igazságszolgáltatás bürokratikus útvesztői, lassú tempója miatt számtalan polgár elveszti a hatóságokba vetett bizalmát: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kiskorúak fotóit osztva figyelmeztetik egymást különféle lopásokról a sepsiszentgyörgyiek, arról nem is beszélve, hogy egyesek „kezükbe is vennék” az igazságszolgáltatást.

„Figyelem! Ez a két személy minden nap a parkban figyeli a babakocsis anyukákat, és a padon hagyott dolgokat. Többször loptak az elmúlt héten. Mindenki vigyázzon a személyes dolgaira!” – áll a közösségi oldalon közzétett, két kiskorút ábrázoló fotók mellett. Bejegyzések sorozata követi egymást, melyekben számtalan lopásról számolnak be: egy idős asszonynak a táskájából párszáz lejt loptak el a suhancok, illetve a parkban dolgozó egyik mozgóárus pénz, tárgyak eltulajdonításával vádolja a lencsevégre kapott fiatalokat. De akadt, aki a stadionban látta a fiatalokat, és óva inti az ott sportolókat, hogy ügyeljenek a padon felügyelet nélkül hagyott dolgaikra.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, pár lopáshoz – például az idős nénihez, akinek a táskájából négyszáz lejt loptak el – őket is riasztották, ám mivel a román rendőrség az illetékes a nyomozásban, ezért átadták az ügyeket. Hangsúlyozta, figyelemmel kísérik a tolvajláson kapott személyeket, ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy ne hagyják látható helyen– például karon lógó bevásárló kosárban – a pénztárcájukat, értékeiket.

A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, tudnak a jelenségről, több panaszt is jegyeztek, így többrendbeli lopás vádjával indult kivizsgálás az ügyben, ám mivel kiskorúakról van szó, ezért körülményesebb az eljárás

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 12., 7:08
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ez is piszkos kéz,ha kicsike is…Addig hajlítsd a fát,amíg hajlik….Lobogó hajjal futott a gyámügy,amikor Barót nem kért a speciális otthon építéséről….Hol vannak,amikor a száldobosi 4-5 éves gyermek vizet nem látott kezével végigtapogatja az üzletben az árut,a kis kezében összegyűrt pénzzel fizet?És a legszomorúbb,hogy az előtérben szolgáló pénztáros egyetlen fegyvere ez ellen a….hangos szó…Ez kiáltó szó kellene legyen,nem részükről,hanem a háttérben,nem látható helyen,az üzletláncot mozgatók számára….

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 12:16
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Igen, lopnak! Harom roma gyereket kaptam el egy taskaval. Meg kertem a taska tulajdonosat jelentse fel, meg is adtam a szamomat majd hivjanak. Tobb mind egy honapja semmi mozgas. Akkor en vissza adtam 100 eurot es a taskat teli minden iratokkal, masok nem voltak ilyen szerencsesek. Szomoru, hogy a hatosagok ilyen egyszeru dolgot sem tudnak megoldani, ha viszont a fiataloknak a kezuk eltort volna a taska sujatol akkor en mar biztos nagy bajban lennek.

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 17:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Sajnálatos esetek ,de ennél szomorúbb , mikor felnött söt idös emberek is müghozzá jol öltözött akiröl nem is gondolná a johiszemü ember ,elsajátíttanak táskákat ,pénzt .A rendörség válasza ,hogy bizonyitsd be ! Fogd meg a tolvajt ök majd elengedik .