Felhívás!

Vigyázat, tolvajok!

Vigyázat, tolvajok! Kovászna megye

Aggasztó, hogy az igazságszolgáltatás bürokratikus útvesztői, lassú tempója miatt számtalan polgár elveszti a hatóságokba vetett bizalmát: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kiskorúak fotóit osztva figyelmeztetik egymást különféle lopásokról a sepsiszentgyörgyiek, arról nem is beszélve, hogy egyesek „kezükbe is vennék” az igazságszolgáltatást.

„Figyelem! Ez a két személy minden nap a parkban figyeli a babakocsis anyukákat, és a padon hagyott dolgokat. Többször loptak az elmúlt héten. Mindenki vigyázzon a személyes dolgaira!” – áll a közösségi oldalon közzétett, két kiskorút ábrázoló fotók mellett. Bejegyzések sorozata követi egymást, melyekben számtalan lopásról számolnak be: egy idős asszonynak a táskájából párszáz lejt loptak el a suhancok, illetve a parkban dolgozó egyik mozgóárus pénz, tárgyak eltulajdonításával vádolja a lencsevégre kapott fiatalokat. De akadt, aki a stadionban látta a fiatalokat, és óva inti az ott sportolókat, hogy ügyeljenek a padon felügyelet nélkül hagyott dolgaikra.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, pár lopáshoz – például az idős nénihez, akinek a táskájából négyszáz lejt loptak el – őket is riasztották, ám mivel a román rendőrség az illetékes a nyomozásban, ezért átadták az ügyeket. Hangsúlyozta, figyelemmel kísérik a tolvajláson kapott személyeket, ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy ne hagyják látható helyen– például karon lógó bevásárló kosárban – a pénztárcájukat, értékeiket.

A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, tudnak a jelenségről, több panaszt is jegyeztek, így többrendbeli lopás vádjával indult kivizsgálás az ügyben, ám mivel kiskorúakról van szó, ezért körülményesebb az eljárás

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 12., 7:08
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ez is piszkos kéz,ha kicsike is…Addig hajlítsd a fát,amíg hajlik….Lobogó hajjal futott a gyámügy,amikor Barót nem kért a speciális otthon építéséről….Hol vannak,amikor a száldobosi 4-5 éves gyermek vizet nem látott kezével végigtapogatja az üzletben az árut,a kis kezében összegyűrt pénzzel fizet?És a legszomorúbb,hogy az előtérben szolgáló pénztáros egyetlen fegyvere ez ellen a….hangos szó…Ez kiáltó szó kellene legyen,nem részükről,hanem a háttérben,nem látható helyen,az üzletláncot mozgatók számára….

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 12:16
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Igen, lopnak! Harom roma gyereket kaptam el egy taskaval. Meg kertem a taska tulajdonosat jelentse fel, meg is adtam a szamomat majd hivjanak. Tobb mind egy honapja semmi mozgas. Akkor en vissza adtam 100 eurot es a taskat teli minden iratokkal, masok nem voltak ilyen szerencsesek. Szomoru, hogy a hatosagok ilyen egyszeru dolgot sem tudnak megoldani, ha viszont a fiataloknak a kezuk eltort volna a taska sujatol akkor en mar biztos nagy bajban lennek.

 • User
  Dátum: 2019. november 12., 17:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Sajnálatos esetek ,de ennél szomorúbb , mikor felnött söt idös emberek is müghozzá jol öltözött akiröl nem is gondolná a johiszemü ember ,elsajátíttanak táskákat ,pénzt .A rendörség válasza ,hogy bizonyitsd be ! Fogd meg a tolvajt ök majd elengedik .