Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiderül, melyik Háromszék legügyesebb diákcsapata

Kiderül, melyik Háromszék legügyesebb diákcsapata Kovászna megye

A Háromszéki Diáknapok 18. alkalommal megszervezett kiadása csütörtöktől szombatig zajlik Sepsiszentgyörgyön és környékén. Idén a megszokotthoz képest kettővel több, azaz 18 csapatot verbuváltak össze.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgy önkormányzatához tartozó Ifjúsági Iroda és a Háromszéki Csillagösvény Egyesület idén is megszervezi Kovászna megye legnagyobb diákvetélkedőjét, a Háromszéki Diáknapokat, amely május 2–5. között zajlik Sepsiszentgyörgyön és környékén. Mivel a rendezvény idén ünnepli 18. születésnapját, a megszokott tizenhathoz képest 18 csapat méretkezik meg.

A 2024-es kiadásban azonban nemcsak a csapatok száma növekedett meg, hanem csapattagok száma, valamint a szervezőké és önkénteseké is, így csütörtökön összesen 365 résztvevővel rajtolt az esemény. A jelentkezők körében egy hatfordulós előselejtezőn dőlt el, hogy kik vehetnek részt 18. Háromszéki Diáknapokon.

Fotó: Tuchiluș Alex

Több hónapon keresztül a város különböző helyszínein kellett feladatokat megoldani, amelyek alaposan próbára tették a benevezők kreativitását, tudását, művészi érzékét, sportteljesítményét és logikus gondolkodását. Az idei évben sem maradt el a szervező- és önkéntes csapat válogatója, hiszen az esemény évről évre növekvő népszerűsége jeleként idén is túljelentkezés volt. Végül a szervezőcsapata 27, míg az önkénteseké 14 főből állt össze.

Ráadásul a rendezvény is négynaposra kerekedett, megnyitóját csütörtökön tartották Sepsiszentgyörgy főterén. A diáknapozók a már megszokott majálison teljes csapatos játékokon mérettetik meg magukat az Előpatak felé vezető út mellett, a négyes kilométerkőnél található kőszínpad környékén. A második nap a sporté, ahol ügyességi feladatok, csapatvetélkedők és különleges játékok várnak a diákokra, szombaton a kulturális és művészetekkel, tudományágakkal kapcsolatos feladatok lesznek többségben.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az idei év újítását jelenti, hogy a szervezők bevonták a város néhány kulturális intézményét is, hogy a fiatalok jobban megismerhessék azokat, így különböző vetélkedőknek otthont ad majd a Művész Mozi, a Kónya Ádám Művelődési Ház, az Erdélyi Művészeti Központ, a Vadászati Múzeum, a Székely Nemzeti Múzeum, a Cimborák Bábszínház és a Bod Péter Megyei Könyvtár is.

Az utolsó, ún. extra napon a diáknapok 18. születésnapját ünneplik meg közösen annak rendje és módja szerint, majd az esemény záró mozzanatát képező gálán a diáknapok alatt legjobban teljesítő négy, illetve a legsportszerűbben játszó csapat versenyzik a Háromszék legügyesebb diákcsapata címért.

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások