Felhívás!

Röviden

Három járgány ütközött

Tegnap reggel, hét óra körül történt közúti baleset Csernáton és Kézdivásárhely között: szerencsére az incidens látványosabbra sikeredett, mint amilyen súlyos következményekkel járt. A megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy egy Kézdivásárhely–Brassó irányába tartó Volkswagen Passat éppen egy furgon előzésébe kezdett, ám nem biztosította megfelelőképpen magát, így egy szabályosan előző, hátulról érkező járgányba szaladt, majd egy furgonnak is nekicsapódott, így azt is a sáncba sodorta. Szerencsére csak könnyű sérülések történtek – részletezte a szóvivő. Az egyenruhások ezúton is figyelmességre intenek, hiszen tavalyhoz képest – ugyanazt a periódust elemezve – nőtt a balesetek száma. Míg tavaly 57, addig idén 71 közúti balesetet tartanak számon, a balesetben elhunyt személyek száma pedig 9-ről 16-ra emelkedett egy esztendő alatt, de a 2019-es statisztikákban 67 súlyos és 32 könnyebb sérülést elszenvedő áldozatot is nyilvántartanak. 

Még egy pótvizsga belefér

A tanügyminisztérium döntése szerint még egy pótvizsga időszakot szervezhetnek az iskolák a héten. A bukott diákok szeptember 5-éig vizsgázhatnak. A pótvizsgára azok jelentkezhettek, akik a júliusi szesszióban nem jelentek meg, de nem szeretnének évet ismételni. A pótvizsgán az elemi iskolások, gimnáziumi tanulók és szakiskolások egyaránt részt vethetnek. Azok a tanulók, akik nem vesznek részt a pótvizsgák ezen szakaszán sem, illetve nem kapják meg az átmenő jegyet, évet kell ismételjenek. 

Használt a virágültetés

Mint arról már beszámoltunk, Páván a Patakmellék utcában a lakók virágokat ültettek a földút gödreibe, így tiltakozva az elmaradt útjavítás ellen. Azóta az önkormányzat nekikezdett az út kijavításának. Demes Botond alpolgármestertől megtudtuk, az utcában földgyaluznak, illetve kavicsot szórnak. Emellett dolgoznak a mezei utakon, valamint a zabolai temető felé vezető utca rendbetételén is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.