Felhívás!

Mit (kit) hoz a jövő?

Nem vagyok jövendőmondó, de az eltelt harminc év tapasztalatai alapján engedtessék meg bemutatnom, hogyan látom országunk helyzetét.

  1. A román nép, semmivel sem lévén kevésbé hálás, mint bármelyik más, zsebre vágta a felduzzasztott fizetéseket és nyugdíjakat, majd az elnök-karmester beintésére rázendített a refrénre: „PSD – a vörös pestis”. Utána nagy vidáman az ellenzékre szavazott az EP-választásokon. Ez van, tökéletesen demokratikus.
  2. Ezek után természetesen a kormány ugyanolyan szilárdan áll, mint egy reumás flamingó, nyakában egy bébi elefánttal, fél lábon a csúszós mocsárban. Magyarán, meg fog bukni, akár bizalmatlansági indítvány, akár egyszerűen józanész diktálta lemondás eredményeként. Abszolút helyes, ez a demokrácia.
  3. Megvalósul Iohannis elnök álma, a „guvărnul mău” (PNL–USR és ki tudja még melyik párt), amelyik szereti a magaslati levegőt. Nagyon helyes, így működik a demokrácia.
  4. Az új kormány hatalmas jajveszékeléssel fog színre lépni: haoleu, milyen hihetetlen (de sokan majd elhiszik) katasztrófát hagyott maga után a Dragnea-gárda! Üres az államkassza – tehát az ígéretek megvalósítása helyett jöhet a befagyasztás, levágás, kirúgás. (Az elnöki propaganda „szakértői” már pedzik, előkészítik a népet: bárki jöjjön kormányozni, azaz csakis mi jövünk, muszáj lesz itt is, ott is vágjon). Ez van, megszoktuk a demokráciában.
  5. Egy-két év sem fog elmúlni, a kormányzó pártok Tomot és Jerryt meghazudtoló dühvel fognak egymásnak esni, egymásra mutatni a csúfos kudarcok sorozatáért, képviselőik pingponglabdaként repülnek majd egyik pártból, csoportból a másikba, persze az (immár új) ellenzékhez is, miért ne? Emlékszünk a Demokratikus Konvenció tizenötezer országmentő szakemberére, akik után kő kövön nem maradt, és majdnem Vadim ülepe alá került a cotroceni bársonyszék?
  6. A jónép, ha még akar gazdasági növekedést és főleg fizetés- meg nyugdíjemelést, két kézzel pecsételve visszahívja az időközben megújult PSD-t. Tökéletesen demokratikus.
  7. Iohannis vagy egy új Iohannis máris emeli a karmesteri pálcát: PSD – a vörös pestis! És újra elölről.
  8. Mandátuma(i) lejárta után államelnökünk fontos megbízatást kap az EU-ban vagy a NATO-ban, és egy millimétert sem fog eltérni a brüsszeli vagy washingtoni parancsoktól.
  9. És mi lesz Romániával? Jaj.
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.