Felhívás!

Röviden

Önkéntesek jelentkezését várják

A pulzArt szervezőcsapata idén is olyan lelkes, aktív és kultúraszerető önkéntesek jelentkezését várja csapatába, akik kipróbálnák magukat a szervezésben, és csatlakoznának egy kortárs művészeti programsorozat lebonyolításához a szeptember 19–22. közötti időszakban. Díjmentesen részt vehetnek a fesztivál programjain, ugyanakkor olyan értékes szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amelyet a későbbiekben bármilyen területen tudnak hasznosítani.  Jelentkezés a https://bit.ly/3456JPx címen található űrlap segítségével, augusztus 30-ig.

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban augusztus 19-e és 26. közötti időszakban 780 esetet láttak el, közülük 183 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 38 szív- és érrendszeri, 75 ideggyógyászati, 214 belgyógyászati, 166 gyerekgyógyászati, 49 nőgyógyászati, 58 pszichiátriai és 95 ortopédiai sürgősség, illetve 85 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 27 szülést bonyolítottak le, 10 lány, illetve 17 fiú jött a világra.

 

Adomány Nagyborosnyónak

Tolnanémedi (Magyarország) önkormányzata kétszázezer forinttal támogatta testvértelepülését, Nagyborosnyót. „A székely község önkormányzata székelykaput akar állíttatni belterülete határához, ehhez adtuk a pénzügyi támogatást delegációnk látogatása alkalmából” – tájékoztatta lapunkat Vígh László, Tolnanémedi polgármestere. Hozzátette: a két falu kapcsolata egy tolnanémedi házaspárnak köszönhető, akik jó viszonyt ápoltak Nagyborosnyóval, és segítettek összehozni a mindkét fél számára előnyös partnerséget. Régóta hagyomány, hogy egyik évben Nagyborosnyó, a másik évben Tolnanémedi képviselő-testülete látja vendégül a másik falu delegációját. Kanyó Antal, Nagyborosnyó alpolgármestere közösségi oldalán ezt írta: „Köszönöm mindenkinek, aki segített a vendéglátásban, remélem, hogy kedves vendégeink jól érezték magukat! Várjuk őket jövőre is, mert a testvéri kötelék erősebb mindennél!” – foglalta össze az együtt töltött idő fontosságát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.