Röviden

Kilencen jelentkeztek, öten nyerhetnek

A Szent György-ösztöndíjra kilenc végzős diákot jelöltek idén. A város önkormányzata minden évben az öt legkiemelkedőbb teljesítményű diákot jutalmazza. Az egyenként háromezer lejes ösztöndíjat a decemberi tanácsülésen osztják ki, a jelentkezési határidő után kiértékelik a jelentkezőket és kiválasztják az az öt diákot, aki idén megkapja az ösztöndíjat. Ebben az évben a két magyar líceumból jelentkeztek diákok: heten a Székely Mikó Kollégiumból, ketten pedig a Mikes Kelemen Főgimnáziumból. Az elbíráláskor a zsűri figyelembe veszi a diákok IX–XI. osztályokban elért tanulmányi eredményeit, és a nemzetközi, országos, illetve megyei tantárgyversenyeken elért eredményeit is.

Tavaly egyetlen iskola a Székely Mikó Kollégium diákjai nyerték el az ösztöndíjat, és bár ketten fellebbeztek, az eredmény nem változott. Fellebbezni idén is lehet december 10-12 között, a végleges listát december 14-én teszik közzé. A kiválósági ösztöndíjat Mădălin Guruianu, korábbi liberális képviselő kezdeményezte 9 évvel ezelőtt. Akkor a díj értéke 2000 lej volt, most már 3000 lejt kapnak a tanulók.

Maszkosok a tömbházban

Olvasóink arról tájékoztattak, hogy szerdán, a sepsiszentgyörgyi Jövő utcában lévő lépcsőházban maszkos illetékesek törték be egy lakás ajtaját. Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője lapunk érdeklődésére megerősítette ugyan, hogy „a környéken bevetésen” voltak az illetékesek, de arra hivatkozva, hogy egy éppen zajló nyomozásról van szó, nem adhatott több információt.

 

Villanyhálózatot cserélnek

Balogh Tibor kézdiszentléleki polgármestertől megtudtuk, hogy az Electrica villanyáram-szolgáltató dolgozik a kiskászoni villanyáram hálózat felújításán. A munkálat során lecserélik a villanyhálózatot és áthelyezik a trafót a falu központjába. Az elöljáró szerint a munkálat nagyon időszerű, mivel több panasz is volt a villanyhálózatra a településen. A polgármester egyúttal a lakók megértését kéri a kivitelezéssel járó kellemetlenségekért, valamint az ezzel járó közvilágítási problémáért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.