Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Panasz a karácsonyi világításra

Panasz a karácsonyi világításra Kovászna megye

Egyik olvasónk arra panaszkodott, hogy a sepsiszentgyörgyi ünnepi utcai díszvilágítás hiányos, a város több pontján – főképp az utcákat átívelő díszeknél – ki vannak égve a körték.

 

– Emlékeim szerint közel tíz esztendeje örvendtem először azoknak a fényes, apró körték segítségével kivilágított hópehelyszerkezeteknek, amelyek az idei utcai díszítés részeként is lógnak Sepsiszentgyörgyön. Még ezzel sem lenne baj, de egyes díszek megtépázottak, több tucat kiégett körtével „hivalkodnak”. Nem akarom a városi díszvilágítást a brassóival összehasonlítani, mert ott más a büdzsé, de emlékszem, pár éve még törték magukat a városatyák, és ha később sikeredett is felrakni, de nem aggatták tele a várost kiégett körtéjű díszekkel. Sőt, a kicsiknek a parkban fából készült rénszarvasokról, hóemberekről is gondoskodtak egykoron: az ilyen kis figyelmességek nekünk, a hétköznapi munkába megfáradt embereknek sokat számítanak” – panaszolta a hölgy.

Barta Mónika, a városimázs-iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, a karácsonyi utcai világítást egy céggel szerelteti fel a város, ezeket mindig leellenőrzik, kijavítják a meghibásodásokat.

– Folyamatosan vásárolunk újakat is, de a régiekből is felhasználjuk a jókat. Mi is tudunk a jelzett hiányosságokról, beszéltem a megbízott cég vezetőjével, és idén is leellenőrizték a fényeket, ám sokszor felszerelés közben hibásodnak, szakadnak meg a fények. Folyamatban van a kijavítás, napok kérdése, és megoldódik a gond: már meg is rendeltük a szükséges alkatrészeket, miután raktáron lévőket felhasználtuk – ígérte Barta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 7., 8:44
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Anno a parkban még vonat is volt, alagúttal. Mi gyermekvárosnak neveztük és mindenki boldogan látogatott el oda. Mára eléggé megszürkült a dolog, nem is annyira a fények hanem inkább a hangulat.

 • User
  Dátum: 2018. december 7., 10:55
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A kézdivásárhelyi “dísz”kivilágításra is ráférne egy ráncfelvarrás.. régebb szépen fénylő fenyők voltak.. most meg lóg rajta 5-6 fénysor…