A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Hétfőtől egyirányú lesz a Széna utca

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy október 15-től, hétfőtől egyirányú lesz a Széna utca, a Lázár Mihály utcából a Horgász utca irányában lehet csak közlekedni. Az intézkedésre a lakosság kérésére került sor. Az egyirányú forgalomnak köszönhetően a parkolóhelyek biztosítása is megoldódik a Széna utcában.

Aszfaltozás miatt parkolási tilalom

Aszfaltozási munkálatok miatt október 15–17. között tilos lesz parkolni a sepsiszentgyörgyi Bem József utcában. Október 15–17. között a Bem József utcában újraaszfaltozzák a közlekedési sávot, ezért jövő hétfőn, kedden és szerdán az út teljes szakaszán tilos lesz a parkolás.

Másfél évtizedet megért idősotthon

Kétnapos rendezvénnyel emeli ki a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központ fennállásának 15. évfordulóját a jövő hét elején: hétfőn, október 15-én reggel 9-kor kezdődik az évfordulós ünnepség, ahol Klárik Mária intézményvezető rövid intézménytörténeti áttekintője után Sztakics Éva alpolgármester is köszönti az időseket, és az életük szebbé tételére szerződött alkalmazottakat.

Háromszékiek a tállyai BBQ-fesztiválon

Két háromszéki csapat vesz részt október 12–14. között a magyarországi Tállyán a Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulóján.

A tokaji borvidéken zajló II. Tállya BBQ Verseny & Fesztiválra Európa minden részéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. Ezen kívül a KCBS felajánlása szerint a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, társulva a sepsiszentgyörgyi Eleven Street Food-al, Transylvanian BBQ csapatként versenyez. Bunta Álmos, az Eleven Street Food ügyvezetője szerint fontos, hogy a helyi közösséggel megismertessék, miben rejlik a hagyományos flekkensütés és a barbecue-zás közötti különbség, illetve elterjesszék azt. A másik megyeszékhelyi csapat, a Bertis BBQ Family, amelynek sütőmestere Falvai János, a tállyai esemény kapcsán elmondta: a barbeque-zás „egy életérzés, teljesen más világ. A magyarországi rendezvényen 37 csapat erősíti a mezőnyt, ahol jelen lesz Európa első nyolc csapata is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 12., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Roviden: A tegnap esti Starea Natiei cimu szatirikus politikai musorban Dragos Patraru ismet szuper musort hozott ossze.A rohogestol meg most is faj a torkom,hogy ez mit rakott ra a hatalomra es az opoziciora egyarant.Mert ebben a musorban sem Dragneat, sem Johannist,sem a tobbieket nem kimeltek.A rend eber oreire a roman rendorsegre,akik bilincsbe vittek el Ploiesti-en egy zoldsegarusnot…,ez aztan szuper jo ,es sajnos szuper igaz volt,amit Patraru ezekre rarakott.De nem kimelte a bankarokat sem,akiket Romania kifosztoinak nevezett es azt mondta roluk,idezem:”Degeaba va imbracati la cravata si costume la patru ace,ca tot a sobolani mirositi”.(magyarul kb. igy hangzik:”Hiaba oltoztok nyakkendobe es rendruhaba,mert ugyis patkany szagotok van.”) Huha! Ez kemeny volt,mi?! Na ugy latszik ott Bukarestbe nagyobb demokracia van mint Szekelyfoldon.Ott szabad ilyeneket mondani.Amikor en irtam ilyeneket a kommentjeimbe,azokat szepen mellozte a Hirmondo.Pedig ez igy igaz gyerekek,ahogyan ez a Patraru mondta az este.Egyesek oltozhetnek rendruhaba es nyakkendobe,mert a patkany szagukat ezzel sem tudjak elpalastolni.Mondtam en nektek,hogy nem a ruha teszi az embert.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.