A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Készen kell állni!

Készen kell állni! Kovászna megye

Még több szálláshely, még több esemény, még több reklám – ezekre lesz szükség Kovászna megyében, ha megnyílik a brassó-vidombáki nemzetközi repülőtér – véli Grüman Róbert. A megyei tanács elnökhelyettese szerint nem kell megvárni, hogy landoljon az első gép, a megyének felkészülten kell várnia ezt az eseményt.

A megyei tanácsnak nem tiszte sem turisztikai vállalkozásokat létrehozni, sem szálláshelyeket működtetni, ez a magánszektor feladata – szögezte le Grüman.

– Mi megpróbálunk egyre több eseményt szervezni, bejáratni, népszerűsíteni, turisztikai vásárokat szervezni, illetve azokra eljárni és népszerűsíteni a megyét, de a magánszférának is készülnie kellene arra, hogy megnyílik a brassói reptér, ami szerény számítások alapján is már az első évben megduplázza a Háromszékre látogató turisták számát – mondja az alelnök.

Grüman hangsúlyozta: a megyei tanács minden turistacsalogató eseményt támogat, de legelső sorban azok mellé áll, amelyek egyediek, amelyekben jók vagyunk, amiket máshol nem talál meg a turista, és itt első körben a Székely vágtát és a Kürtőskalács fesztivált említette, de minden hagyományos szokást, ételt és mesterséget promováló akciót is ide sorol.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 12., 23:43
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Tetszik ! Róbert amit teszel! végre látom, hogy egy idevalósi, vérében Sepsiszentgyörgyi ember vérében csordogál a vér aki ezért a városért, megyéért dolgozik, tevékenykedik, tesz valamit….

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.