Felhívás!

Ravatalozót építenek

Ravatalozót építenek Kovászna megye

Három kivitelező is jelentkezett a nagyborosnyói ravatalozóház megépítésére – tudtuk meg Kanyó Antal alpolgármestertől, aki egyúttal a nemrég befejezett kisborosnyói híd fontosságáról is beszélt.

A helyi önkormányzat Kanyó Antal és az RMDSZ frakció kezdeményezésére 495 ezer lejt hagyott jóvá a költségvetésből a nagyborosnyói ravatalozóház megépítésére. Ezt megelőzően, évekkel korábban megkezdték a ravatalozónak otthont adó telek tulajdonjogának tisztázását.
A munkálathoz szükséges egy évig érvényes építkezési engedélyt nemrég kapták kézhez. A közbeszerzésre három Kovászna megyei cég jelentkezett, de a licit lezárása még hátravan.

A ravatalozó felé vezető földutat gyalulni fogják, illetve törtkővel szórják meg, továbbá villanyáram ellátást is biztosítjanak az épülethez. A tervek szerint az elkövetkező években Lécfalván, Cófalván és Feldobolyban építenének ravatalozókat.

Az alpolgármester megemlítette, hogy nemrég vették át a kisborosnyói hidat. A 10 méter hosszú, 5 méter széles híd a múlt héten már kiállta az első igazi árvízpróbát.
Az alpolgármester megjegyezte: szerencse, hogy arra elkészült a korszerű híd, hanem a település jelentős része szigetelődött volna el. Hasonló hidat, hasonló finanszírozással építettek két éve Kispatakon is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.