Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kovásznai kutyabefogást vizsgálnak

Mint arról már korábban beszámoltunk, Árkoson, a Báró Szentkereszty Béla úton, egy híd alatt kialakított zárt, sötét helyen több lovat tartottak nem megfelelő módon. A gazdát még a helyszíneléskor megbírságolták a hatóságok. Lapunk tegnap az utólagos, idevágó intézkedésekről, valamint a jelenleg kivizsgálás alatt álló állatjóléti bejelentésekről is érdeklődött.

A lótartó gazdát 3 ezer lejre bírságolták meg a Kovászna megyei állategészségügyi igazgatóság ellenőrei, illetve arra kötelezték, hogy jobb körülményeket teremtsen a paciknak.
– A lovakat más helyre vitték – egy közeli parcellára –, már nincsenek a híd alatt. Kollégáim a felülellenőrzés során megállapították, hogy takarmány volt előttük, már nem voltak annyira lefogyva. A gazdának újabb feladatot hagytunk hátra: egy tetőszerűséget kell, szerelnie a parcellára, ahová a lovak behúzódhatnak. Ennek kivitelezését jövő héten ellenőrizzük – avatott be dr. Sikó megyei főállatorvos.
Kérdéseinkre elmondta, hogy jelenleg a kovásznai kutyamenhely alkalmazottai által végzett kutyabefogást, pontosabban ennek törvényességét vizsgálják: erről kaptak bejelentést, a kivizsgálás éppen zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások