Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őszre végeznek az Eminescu utca felújításával

Őszre végeznek az Eminescu utca felújításával Kovászna megye

Kézdivásárhelyen a Mihai Eminescu utcát őszig korszerűsítenék és a Szacsvay János utcát is felújítják a gázhálózat cseréjét követően.

Hirdetés
Hirdetés

A közművesítés után a gázvezeték cseréje is megtörtént végre a céhes városi Eminescu utcában, ám az út eredeti állapotának visszaállítását megelőzően még a föld alá helyeznék a vezetékeket, osztotta meg lapunkkal Szilveszter Szabolcs alpolgármester. „A Mihai Eminescu utcából minden oszlopot szeretnénk eltűntetni. Emellett egyirányúvá tennénk, hogy egyik oldalon lehessen parkolni, a másik oldalon egy szélesebb járdát és bicikliutat létesítenénk” – sorolta a terveket.

Azt is megkérdeztük, mindez mikor ölt formát? „Az útosztály hamarosan hozzálát az út szakaszonkénti felszedéséhez, majd a földalatti infrstruktúra kialakítása. Lépésről-lépésre történnek majd a dolgok és várhatóan őszre a munkával is végeznek” – hangsúlyozta.

Hozzátette, a Szacsvay János utcában is dolgoznak a gázvezeték cseréjén. „Ennek köszönhetően fel lesz újítva idén a postától egészen a Vasút utcáig az út. A gázhálózat cseréjére vártunk eddig, azért nem újítottuk fel korábban a közművesítési munkálatoktól megviselt említett útszakaszt” – hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. július 18., 13:10
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Olyan szegeny senki nem lehet hogy ne tudjon igerni!!! Es meg arra lennek kivancsi hogy mikor kerdeztek meg a lakok velemenyet az egyen iranyu ut letrehozasarol ,mar nem egyebkent de azert szem elott kellene tartani az itt lakok velemenyet is, kerdezem hogy majd az otletgazda fog potolni az uzemanyagban hogy az itteni lakok megkeruljek a fel varost hogy haza tudjanak menni !!!