Hirdetés
Hirdetés

Országos elismerés Sepsiszentgyörgynek a helyes hulladékgazdálkodásért

Országos elismerés Sepsiszentgyörgynek a helyes hulladékgazdálkodásért Kovászna megye

Díjazott lett Sepsiszentgyörgy a szeptember 4-10-e között megrendezett brassói Zöld Városok Fórumán. A háromszéki megyeszékhelyet a körforgásos gazdaság és hulladékgazdálkodás kategóriában találták elismerésre méltónak.

 (Fotó: Antal Árpád/Facebook)

Az egyhetes rendezvénysorozat legfőbb eseménye egy háromnapos konferencia volt, amelyen európai és romániai városok polgármesterei, a környezetbarát közpolitikák szakértői tartottak előadásokat a meghívottaknak, elsősorban az adminisztrációból érkező köztisztviselőknek, de e tevékenységi területen aktív civil szervezeteknek és vállalkozóknak is. Ezen az eseményen került sor a díjkiosztásra is.

A díjat Tóth-Birtan Csaba alpolgármester vette át (Fotó: Antal Árpád/Facebook)

A Zöld Városok Fóruma a Romániai Municípiumok Szövetségével (RMSZ) partnerségben indítványozta azon városok kitüntetését, akik erőfeszítéseket tettek a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentése és a fenntarthatóság érdekében. Brassó, mint a Fórum házigazdája és Kolozsvár mint RMSZ elnöki tisztségét betöltő városok nem vettek részt a versenyben, amelyben hat kategóriában nevezhettek azok a municípiumok, amelyek stratégiát dolgoztak ki és alkalmaztak

– a fenntartható tömegközlekedés,

– a kerékpáros közlekedés,

– a körforgásos gazdaság és hulladékgazdálkodás,

– a zöld energia működtetése,

– a fenntartható urbánus környezet,

– és a városi parkok, erdők kialakítása érdekében. A bukaresti egyetemek rektoraiból álló zsűri döntése alapján a körforgásos gazdaság és hulladékmenedzsment kategóriában Sepsiszentgyörgy három másik várossal (Buzau, Gyulafehérvár és Fogaras) együtt lett díjazott. Az oklevelet Tóth-Birtan Csaba alpolgármester vette át.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény kapcsán Antal Árpád polgármester közösségi oldalán fejezte ki örömét és büszkeségét, és köszönetet mondott a Tega köztisztasági vállalatnak és a város minden lakójának, akik a környezet tisztaságáért tesznek nap mint nap.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. szeptember 14., 7:51
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Van mit vigyorogni,falukon a szemetet nem viszik el ,csak a penz kell!!!
  Varoson omlesztve van az nem baj! Mas megyekben nincs ilyen kitet,elviszik ! Ha palinkat raknanak a kukakba biztos nem maradna a kapu elott! Buntet ha nincs eleg muanyag kirakva! Nahat egy oreg neni vagy bacsi honnan termeljen annyi muanyagot?
  Tomegesen nem kellene fizessenek a falun elok! Polgarmesterek hol vagytok ilyenkor? Miert nem alltok ki a szavazo nepert!

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 14., 23:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Tömbházakban meg válogatás nélkül van a szemét eldobva a kutya se törődik, sokszor még vegyesen a kukába sem sikerül beledobni hanem a kuka köré szórják szét, mert a szemeteszsák is drága. Így többször felhasználható. A szemetesek seperjék majd fel ha tetszik.