Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Önellátástól az önvédelemig

Önellátástól az önvédelemig Kovászna megye

A Com’ON Sepsi negyedik kiadása sok innovatív kezdeményezést és újszerű ötletet támogat. A szeptember első felében zajló akciókról az alábbi közleményben tudósítanak.

Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas akcióval vette kezdetét a Com’ON Sepsi megvalósítási szakasza. Az első kezdeményezés az Urban Gardening csapatnak köszönhetően jött létre, és folyamata még tart, melynek során két oktatási intézménynél helyeztek el magaságyást zöldség, fűszer- és gyógynövények termesztésére. A két prototípus a Nicolae Colan-iskola, valamint a Gulliver Napközi Otthon és 5-ös óvoda kertjében lesz megtekinthető. A kezdeményezők kiemelten fontosnak tartják az öko tudatosságot, és hogy a városi gyerekek is elsajátíthassák a kertészeti alapismereteket, illetve az egészséges életmód alapjait.

Zsurzsa Viola, az Urban Gardening csapat tagja így nyilatkozott: „A kezdeményezés ötletét nagyon jól fogadták a helyi pedagógusok. Miután elkészültek a magaságyások, ők veszik majd gondozásba a gyerekekkel, illetve ültetnek ősszel, majd tavasszal magokat és palántákat.” A szakmai pontossággal kivitelezett mintaágyások elkészültével a csapat egy útmutatót is közzétesz a lépésekkel, így könnyítve meg azon sepsiszentgyörgyiek munkáját, akik hasonló ágyásokat készítenének.

Az Énekelni jó – ringatós és csicsergős nyílt napra szeptember 10-én 10.15 és 14.30 között a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán kerül sor. A résztvevők népi hagyományainkból ránk maradt gyermekjátékokat és dalokat tanulhatnak, megtapasztalhatják a közös éneklés örömét.

A Priza Keresztény Ifjúsági Közösség sportnapot szervez szeptember 10-én 16 órától a Nicolae Colan-iskolában, valamint a Prizaevents társasjáték-estet szeptember 24-én 19 órától a Zamat kávézóban. A csapat lehetőséget szeretne biztosítani egy fiatalos keresztény közegben való ismerkedésre, a társasjáték-est célja pedig fejleszteni a logikus, stratégiai gondolkodást és a kommunikációs készségeket.

A Passz szervezésében SilenceParty-t rendeznek szeptember 10-én 19 órától az Erzsébet parkban, ahol fejhallgatón keresztül játsszák majd a zenét, és egyszerre többféle zene közül választhatnak a résztvevők. A buli a katolikus templom melletti körrészben lesz, ahol DJ SoundNoise garantálja a jó hangulatot.
A Com’ON and Run négyhetes edzéstervének követői szeptember 11-én teljesítik a 10 km-es távot a Visit Covasna Maraton keretében. Összesen 35-en kezdték el a programot, ebből 26 személy be is nevezett a versenyre.

A Slowlight csapata szervezésében a Védd magad! – önvédelmi technikák című kezdeményezés kerül megvalósításra szeptember 11. és 15. között az Erzsébet parkban. A kezdeményezők úgy vélik, az önvédelmi alapok elsajátítása elengedhetetlen a mai urbanizált társadalmunkban. A többnapos önvédelmi kurzus mindenki számára nyitott. 

(Com’ON Sepsi-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.