Felhívás!

Omló- és bomlófélben

Omló- és bomlófélben Kovászna megye

Ismét az összeomlás szélére került a bodvaji kohó, mint azt nemrég készült felvételein jelezte számunkra a vargyasi Sütő István.

A háromszéki történelem fontos helyszíne – Gábor Áron itt öntette az 1848–49-es szabadságharc első ágyúit – Sütő szerint sokkal nagyobb figyelmet érdemelne a megyei vagy a helybéli vezetők részéről, akik, ha nem lépnek közbe sürgősen, akkor talán nemsokára már késő lesz. A kohó volt már hasonló helyzetben, de restaurálták, és az odavezető utat is modernizálták, az idő azonban telik, és nem kegyelmez az épített múltnak.

Olvasónk szerint elképesztő állapotba került a Hagymás-tető felé vezető, 131-es megyei útszakasz is, mint azt a felvételek is bizonyítják. Mint ismeretes, az erdővidéki megyei utak épp felújítás alatt vagy előtt állnak, tudtunk szerint a 131-es út modernizálásának a Hatodon átvezető 122-es út felújítása után fognak neki. Az erdővidékiek – helyszínen készített képekkel szemléltetett Facebook-bejegyzései szerint – máris elégedetlenek a 122-es út tavaly elkezdett modernizálásával, többnyire mindenki azt javasolja, ha egyszer nem muszáj, ne autózzunk arrafelé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.