A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nőtt a város költségvetése

Április 16-án megtartott rendkívüli tanácsülésen a sepsiszentgyörgyi városatyák egyhangúan döntöttek az idei Pro Urbe díjas személyek kilétéről.

Mint ismeretes, a korábbi évek gyakorlatától eltérve a város idén úgy döntött, hogy a díjat nemzetiségi alapon megosztva, két személynek ítéli oda: egy magyar és egy román nemzetiségű polgárnak. A magyar közösség részéről az elismerésre Farkas Árpád közírót, költőt jelölték, míg a román közösség Cucu Ioan ortodox pap személyét méltatta a kitüntetésre.

Emellett Sztakics Éva alpolgármester asszony felterjesztésére a bevételek alapján a város költségvetését 4.425.000 lejjel növelték. Ebből 4 millió az Országos Helyi Fejlesztési Programból érkezik 4 különböző projektre (3 utcajavítást, 1 pedig a Mikes Kelemen Gimnázium tatarozását fedezi), a maradék 425 ezer lej pedig a város saját bevétele, így tőkeemelésre is futja a Sepsi Rekreatív cégnél. A Tamási Áron Színház 400 ezer lejes bevételre számít, ehhez jön még hozzá az Égtájak Kulturális és Közművelődési Egyesület részéről egy 22 ezer lejes támogatás.

Tóth-Birtan Csaba ismertetője nyomán döntés született a városi közvilágítás koncesszióba adása felől, így hamarosan sor kerülhet a versenytárgyalásra. A jóváhagyott stratégia értelmében a közszolgáltatás fejlesztése továbbra is városi hatáskörben marad – erre uniós források állnak majd a rendelkezésre. Rábólintottak még a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub finanszírozására is, 80 ezer lej értékben, és az új bértörvény hatásait ellensúlyozandó módosították a házibeteg-gondozás szabályzatán: hogy ne szűküljön a jogosultak köre, ezentúl a minimálbér nettója helyett a bruttó értékkel számolnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.