A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Egyiptomi utat sorsolnak

Egyiptomi utat sorsolnak Kovászna megye

Ha eddig a városnapok különböző színpadain tartott produkciókat ismerhettük meg a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatókon, tegnap az irodalmi programokat, valamint az utcazene-fesztivál részleteit ismertették az illetékesek, Szonda Szabolcs könyvtárigazgató, illetve Nagy Krisztina az ERSZI képviseletében. A tombola fődíja sem meglepetés már, de Joós Stefannak más hírei is voltak.

Az irodalom és zene kapcsolatát felmutató rendezvények eddig is népszerűek voltak, maradnak tehát ezen a vágányon – mondta a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, aki egy kevésbé szabványos és három hagyományos író-olvasó találkozóról tájékoztatta a média jelenlevő munkásait.

Farkas Wellmann Éva igen meglepő módon gondolta újra és tovább a tízparancsolatot legújabb kötetében, melynek verseire az Evilági írt zenét, ezt mutatják be április 23-án, hétfőn az Andrei Mureșanu Színházban, az erdélyi származású költőnővel Szonda Szabolcs folytat párbeszédet. 24-én a könyvtárban Nádasdy Ádám költő, műfordítóval beszélget Szegő János kritikus, 25-én pedig a Teinben a magyarul is olvasható Doru Pop író, esszéista, egyetemi tanár a kommunista rendszer utolsó 20 évéről szóló Egy szocialista szappanopera című könyve lesz a fókuszban, a szerzővel Demény Péter beszélget. 26-án szintén a Teinben Balázs Imre József költő, irodalomtörténész, kritikus, szerkesztőnek lesz jelenése, aki 10 mondatos irodalomkritikáit hozza el keményfedelű kötésben.

– Régóta próbálunk becserkészni nem zenélő formációkat is az utcazene-fesztiválra – rukkolt ki a meglepő kijelentéssel Nagy Krisztina, az ERSZI rendezvényszervező iroda vezetője. – És most sikerült, a CommandARTe társulat a Szent György-téren fog zsonglőrködni, többek között egy hétméteres trapézon lógnak majd, illetve kutyás mutatványaik is lesznek. A Soldiers Crew humorral fűszerezi akrobatikus breaktáncos mutatványait, a Barbarossa Samba Group pedig nem fog megmaradni saját pódiumán, a kilenc dobosból álló társulat bejárja a várost, hogy hangulatot teremtsen. Érkezik még a Feri elesett művésznevű bluesgitáros seprűből és lapátból készített hangszerével, a V8 rockabillyt hoz, a Huckleberry Guys pedig bluest játszik.

– Évről évre kevesebb szentgyörgyi banda jelentkezik utcazenélni – osztotta meg nagy bánatát Nagy Krisztina, idén a művészeti líceum Gyűszűvirág régizene-együttese, a DSB Acoustic reagge-t és rockot játszó együttes, illetve a Spontán zenekar lesz jelen autentikus népzenével. Az utcazenészeket mindennap 13 órakor lehet meghallgatni, de a kézművesek között is feltűnnek majd.

A városi jegyirodában, a Székely Hírmondó szerkesztőségében és a H-press újságosbódékban kapható városnapi tombolajegyek egyúttal közvélemény-kutatásra is szolgálnak, rájuk lehet írni, kit kívánnak a jövő évi városnapok színpadán látni, nem mellesleg viszont egyetlen egyiptomi utazást lehet nyerni velük – egyet és jót, így döntöttek a szervezők. Joós Stefan, a Sun Travel turisztikai társaság vezetője bejelentette, 1000 euró értékű, 2 főre szóló, 4 csillagos szállodában all inclusive ellátással megspékelt egyiptomi utat ajánl fel a nyertesnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.