A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Tehetetlen a hatóság

Olvasóink jelezték, hogy a sepsiszentgyörgyi csendőrlaktanya háta mögötti részen aggasztó jelenséggé vált a hulladékok leürítése, autószámra hordják oda az építkezésekből származó szemetet a közelben, illetve a városban zajló munkálatokat végző cégek kamionjai.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre elmondta, a szóban forgó terület a város tulajdonában van: kezdetben sportiskolát, majd egyetemi kampuszt terveztek oda építeni, de számos más rendeltetést is kapott a helyszín az évek során.

– Feltöltésre szorult, ezért közel három éve a háromszög alakú területre irányítottuk a városban zajló munkálatokból felszabaduló kavicsot, homokot, földhulladékot. Persze nem szabadott legyen építkezési hulladék, illetve háztartási szemét se! Sajnos annyira rendesek mind a helyi, mind a város utcáinak felújításán dolgozó cégek, hogy ide mindent leürítenek – háborgott a városgondnok.
Mi több, tavaly nyáron elegyengették a területet, amely az évek során feltelt, ezért a Kilyén felé eső – még mindig feltölthető – részét jelölték meg az új lerakóhelyként.

– Ez a rész nehezebben megközelíthető, így még mindig a régi helyre hordják a hulladékot. Kavicshalmokkal próbáltunk torlaszt kialakítani a régi helyen, ám mindhiába. Már nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk: a figyelmeztetések ellenére is a mai napig oda ürítik le a fölösleget. Ha nem állítasz tíz rendőrt, és nem keríted körbe a helyet magas kerítéssel, akkor reménytelen rendet tartani: ez pedig kivitelezhetetlen – panaszolta Czimbalmos, reményét fejezve ki, hogy a sár felszáradásával győz a jóérzés, és végre kerülni fognak az autók, és a megfelelő helyre hordják az építkezési hulladéktól mentes rakományaikat.

Ellenkező esetben a hivatal kell, hogy áthordja a „töltést” a terület túlsó, alacsonyabb részére, ami jelentős pénzébe kerül a városnak. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. április 17., 2:45
    ÉRTÉKELÉS: 7

    annyi a rendor meg a zsandar a varosban,hogy egymasba er a ‘”pisztolyuk””,akkor nam tizet,hanem 100-200-at is oda lehetne allitani!!!….meg akkor is tul sok maradna,amikor ejszaka potyaba jaroroznek az olyan helyeken ahol semmi sem tortenik…..lehet kerulika balhes helyeket,mert ott soha nem latni oket!!!!!!!

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.