Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Negyvennégyen adtak vért

Negyvennégyen adtak vért Kovászna megye

Több mint ötven ember vett részt az első véradáson Kovásznán, amelyet a városi kórházon belül, újonnan létrehozott központban szerveztek kedden reggel. A megjelent donorok közül végül 44-en feleltek meg az előírt szabályoknak.

Hirdetés
Hirdetés

– Befejeződött az első véradás Kovászna városában. A megjelenő több mint 50 donor közül 44-en tudtak vért adni. Köszönjük nemes gesztusukat, továbbá köszönjük a sepsiszentgyörgyi Transzfúziós Központ orvosi csapatának, illetve a Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház munkatársainak, akik hat órán keresztül intenzíven dolgoztak. Köszönettel tartozunk a polgármesteri hivatalnak, a helyi önkormányzati képviselőknek a kezdeményezés iránt tanúsított nyitottságért, továbbá a szociális igazgatóság köztisztviselőinek – írta Facebook-bejegyzésében Nicolae Enea kórházigazgató.

Mint arról már beszámoltunk, Kovászna város kórháza és önkormányzata nemrég indította útjára az időszakos vérközpontot, ahová negyedévente várják majd a donorokat, legalább tíz jelentkezővel nyitják ki. Aki rendszeres véradóvá szeretne válni, bejelentkezhet a városi szociális igazgatóság székhelyén, a művelődési ház szomszédságában.

A donoroknak többféle kedvezményt kínálnak. A törvény által előírt jogok mellett a véradók egy hónapig ingyenesen használhatják a polgármesteri hivatal gondnokságában lévő sportlétesítményeket, három hónapra szóló ingyenes bérleteket kapnak a művelődési rendezvényekre. A kovásznai véradásra jelentkező, de nem a városban élő személyek utazási költségeit megtérítik, a helybéli véradóknak pedig 50 százalékos kedvezményt ajánlanak a városi autóbuszbérletek vásárlásánál. A donoroknak meghatározott számú, soron kívüli ingyenes szakorvosi, klinikai vizsgálatokat biztosít a városi kórház némelyik osztálya. 

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük