Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Munka, siker, jutalom

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részleteket közölt a tavaly legeredményesebb háromszéki cégek, vállalkozások tiszteletére szervezett csütörtöki, maksai ünnepséggel, illetve díjazásokkal kapcsolatosan.

Hirdetés
Hirdetés

A testület rámutat, a 2021. esztendő a normális kerékvágásba való visszatérésnek, a koronavírus-világjárvány okozta károk leküzdésének az éve volt, és sok háromszéki vállalkozásnál jegyeztek kiemelkedő sikereket.

A kereskedelmi és iparkamarához 5074 cég és vállalkozás nyújtotta be 2021. évi tevékenységi mérlegét, ez a szám 190-nel meghaladja az előző évit, arányában pedig a hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozások 77 százalékát jelenti. Az alkalmazottak számaránya csupán 0,4 százalékkal emelkedett, de legalább nem csökkent, állapítja meg a kamara elemzője.

A tavalyi pénzügyi, gazdasági mérlegüket benyújtó cégek 90 százaléka voltaképpen kisvállalkozás (ahol az alkalmazottak száma legfeljebb 9 lehet), közülük jó néhányan kiemelkedő eredményeket értek el a termelékenységi mutatóknál. Az évi mérleget benyújtó, illetve eredményes háromszéki cégek, vállalkozások az ágazat és szakterület alapján: 34,87 százalék ipar, 33,32 százalék kereskedelem, 15,16 szolgáltatás, 7,01 építkezés, 5,47 mezőgazdaság, erdészet és halászat, 2,52 idegenforgalom, 1,65 kutatás, fejlesztés.

A háromszéki kamara vezetősége a közleményében úgy fogalmaz, a megye legjobb, legeredményesebb cégeinek, vállalkozásainak díjazó gálája azt a célt szolgálja, hogy elismerjék s méltassák az összes vállalkozó erőfeszítéseit, megjutalmazzák a legeredményesebbeket, emellett lehetőséget kínáljanak a cégek, vállalkozások főszereplőinek az ismerkedésre, a gazdasági és baráti kapcsolatok kiépítésére, erősítésére. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük