Felhívás!

Negyven munkafront van

A megyeközpont területén 40 helyszínen folynak munkálatok, szimultán több iskolában, óvodában is felújítás folyik, és több új projekt is az előkészítés különböző fázisaiban van, de idén új munkafrontot már nem nyitnak – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a szentgyörgyi polgármester.

A 1918. december 1. utcában fél sávon elterítették az alapozó aszfaltréteget, és az új közvilágítási rendszer átalakítása is folyamatban van, ami azt jelenti, minden vezeték a föld alá kerül. A másik sávon az időjárás függvényében kezdik meg a munkát, az idei év következő hónapjaiban már csak itt és a Csíki utca közműrendszerein fognak dolgozni.

A Sepsi Aréna és az OSK Stadion közötti bekötőutat, amelyen eddig az építkezéshez szükségeseket szállították, zöldövezetté alakítják át. Az elképzelés szerint az Aréna parkolója szolgálná ki a stadiont is, innen gyalogátjárókon lehetne átvonulni az OSK-hoz.

A városban több helyen és folyamatosan zajlik az aknatetők szintezése, az önkormányzat saját cége, a Sepsi Útépítő Kft. végzi el ezt a munkát, a forgalom és az egyenetlen terhelés miatt ugyanis legtöbb aknatető időközönként elmozdul.

Az oktatási intézményekben is szimultán dolgoznak: a Plugor Sándor Művészeti Líceumban befejezték a szigetelést, a Mihai Viteazul-líceum bentlakása és díszterme is megújult, a Székely Mikó Kollégiumban még tart a széles körű felújítás, a Gulliver-, a Kőrösi Csoma Sándor-, Benedek Elek-óvodák rendbetétele után az önkormányzat az Árvácska, a Borvíz és Orbán Balázs utcai és szépmezői óvodák felújítására készül.

Sajnos, a Gábor Áron utcai híd még egy ideig megmarad jelenlegi leromlott állapotában, mivel az első meghirdetésre nem került kivitelező, így másodjára is ki kellett írni a közbeszerzési pályázatot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.