Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mozgás és béke mindenekfelett

Mozgás és béke mindenekfelett Kovászna megye

Csütörtökön délután a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a helyi sportirodával karöltve az autómentes világnap jegyé-ben kerékpáros felvonulást rendezett a Mozgó Délután keretében, illetve a béke világnapjáról is megemlékeztek.

Hirdetés
Hirdetés

A hármas rendezvény a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterében a béke nemzetközi világnapjáról való megemlékezés záróeseményével startolt. – Tizennegyedik alkalommal ünnepeltük meg a béke napját, melyre idén minden korábbinál nagyobb szükség van a szomszédban történő háború miatt. Idén kétórás vetélkedőt rendeztünk helyi iskolákban, mely során a diákok hétfordulós próbán bizonyíthatták rátermettségüket: volt vers-, illetve dalrögtönzés, vicces villám-, illetve találós kérdésekre kellett válaszolniuk, emellett mesét kellett írniuk és a béke szimbólumait ábrázoló kollázst, továbbá origami-technikával békegalambot készíteniük, utóbbiakat közszemlére tártuk a jeles nap zárórendezvényén – sorolta Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.

A kézdivásárhelyi Nők Egyesülete tagjaival közösen tartott, csütörtöki eseményen a Bod Péter Tanítóképző Kis Emese és Gligor Zoltán tanárok által felkészített tanulói adtak elő műsort, majd a jelenlévők egymás kezét megfogva élő békejelt formáltak. A negyvenharmadik Mozgó Délután résztvevői közben asztalitenisszel, futással, az újdonságszámba menő teqballal, illetve fajátékokkal múlathatták az időt, és azok, akiket nem ijesztett el az esős idő, a Kritikus tömeg nevű kerékpáros felvonulásra készültek.
– A Mozgó Délután fénypontja az Európai Mobilitási Hét autómentes világnapja alkalmával, a helyi önkormányzat, a Communitas Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával rendezett felvonulás volt, mellyel célunk az alternatív közlekedési eszközök, kiemelten a kerékpározás népszerűsítése, illetve a kerékpárutak szükségességének hangsúlyozása – jegyezte meg Ráduly.

Hozzátette, az idei, Jobb kapcsolatok jelmondattal rendezett eseménynek az esős idő ellenére 31 regisztrált résztvevője volt.

– Sajnos, négy családot haza kellett küldenünk, mivel az esemény biztonságáért felelő rendőrtiszt nem engedélyezte a 14 év alatti gyerekek kerékpárral való részvételét – osztotta meg lapunkkal a háromkilométeres, rendőri kísérettel rendezett felvonulás részleteit az egyesület vezetője. A sportcsarnokhoz való visszatérést követően a regisztrált résztvevők között könyveket, plüssmacikat és egyéb ajándéktárgyakat sorsoltak ki a szervezők.

– Partnerként veszünk részt a szeptember 29-ei Séta a szívünkért rendezvényen, és a Fortyogófürdőn rendezendő X Balloon Festen is segítünk – sorolta zárásképpen a legközelebbi terveket.

Fotó: ZNE

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük