Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megelőzhető agyérbalesetek

Megelőzhető agyérbalesetek Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a szakorvosok idén október végéig több trombolízis-beavatkozást végeztek, mint a tavaly egész évben.

Hirdetés
Hirdetés

A statisztika ellentmondásos, mert a súlyosabb következmények megelőzését célzó érrendszeri gyógykezelések számának emelkedése azt is jelenti, egyre többen korán felismerik az első tüneteket, és idejében jelentkeznek orvosnál. Idén a szakorvosok 63 páciens esetében tudták elvégezni a trombolízis néven ismert beavatkozást. Tavaly egész évben 52 trombolízis volt a sepsiszentgyörgyi kórházban.
Az agyvérzéssel, stroke tüneteivel kórházba került személyek száma viszont mindkét évben ennél sokkal nagyobb, ami azt is jelenti, nem minden esetben lehet alkalmazni a trombolízist. A szakorvosok felhívják a figyelmet arra, hogy az életmentő beavatkozások sikerének, illetve az agyi és egyéb szervi károsodások elkerülésének záloga az idejében történő felismerés, az első tünetek észlelése utáni minél gyorsabb orvosi beavatkozás.

Az agyérbalesetek gyógyításában és megelőzésében végzett eredményes munkájának elismeréseként a sepsiszentgyörgyi kórház szakosztálya megkapta az ESO Angels Awards orvosi szervezet és az Európai Stroke Társaság Platinum díját, ez a tavalyi Gold (Arany) kitüntetésnél magasabb fokozat. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük