Hirdetés
Hirdetés

Másfél millió egyházaknak

Az egészségügyi rendszer fejlesztéséről, beruházásokról, egyházak támogatásáról döntött tegnapi soros ülésén Kovászna Megye Tanácsa, amely ezúttal a megyei könyvtár Gábor Áron-termében személyes jelenléttel ülésezett.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácsülés elején letette az esküt Szöllősi Tamás, aki az RMDSZ színeiben nyert megyei tanácsosi mandátumot. A 31 éves, kézdivásárhelyi restaurátor jelenleg közigazgatásból doktorál, a testületben a fiatalok hangját képviseli. A tanácsosok módosították a költségvetést, ennek nyomán a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház büdzséje 5,2 millió lejjel nő, az összeget a belgyógyászat jelenleg már zajló bővítésére, felújítására fordítják.

„Kovászna Megye Tanácsa másfél millió lejjel támogatja a történelmi egyházakat. Kiírásunkra 143 pályázat érkezett be, a letett pályázatok 81 százalékát, vagyis 116-ot tudtunk támogatni. Igyekeztünk arányosan eljárni, ennek értelmében a római katolikus egyház 544 ezer lejt, a református egyház 526 ezer lejt, az ortodox egyház 300 ezer lejt, az unitárius egyház 100 ezer lejt és az evangélikus egyház 29 500 lejt kapott összesen” – ismertette Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Július 2–4. között Oltszem ad otthont a nemzetközi kettes- és négyesfogathajtó verseny II. szakaszának, a zökkenőmentes szervezés és finanszírozás érdekében társulási szerződést köt Kovászna megye, Bodok község és a Román Lovas Szövetség. A megállapodás értelmében a megyei önkormányzat többek között 20 ezer lejt biztosít a megye költségvetéséből a rendezvény lebonyolítására.

Egy új rendelkezés értelmében a megyei tanácsoknak kötelességük állandó állatmenhelyeket biztosítani az elhagyott, sérült, megkínzott házi állatoknak, amelyeket a rendőrség állatvédelmi szolgálata rendelkezései alapján helyeznek el. Ennek érdekében Kovászna Megye Tanácsa a sepsiszentgyörgyi Tega Rt.-vel és a kézdivásárhelyi Benji állatvédő egyesülettel köt társulási szerződést, hagyták jóvá a megyei tanácsosok. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük