Felhívás!

Cîţu: ha beoltatjuk magunkat, nem lesz negyedik hullám

Cîţu: ha beoltatjuk magunkat, nem lesz negyedik hullám Románia

Romániában nem kellene a koronavírus-járvány egy esetleges negyedik hullámáról beszélni, amíg az ország megfelelő mennyiségű vakcinával rendelkezik, és bárki előjegyzés nélkül beoltathatja magát – szögezte le csütörtökön Florin Cîţu kormányfő.

“A kormány szempontjából minden tehetőt megtettünk, hogy az oltáskampány sikeres legyen. Nem a kormány oltáskampányáról van szó, hanem az élet kampányáról, a normalitáshoz való visszatérés kampányáról. Csak immunizálással térhetünk vissza a normalitáshoz. Mind hallom emlegetni a negyedik hullámot. Nem kellene a negyedik hullámról beszélni Romániában. Ha be akarjuk oltatni magunkat, beoltatjuk, az oltás nem kötelező, de ha beoltatjuk magunkat, nem lesz negyedik hullám. (…) A lakosságnak tudnia kell, hogy bárhol, bármikor beoltathatja magát, és így elkerülhetjük a negyedik hullámot” – fejtette ki Florin Cîţu Gyulafehérváron tartott sajtótájékoztatóján.

Románia volt az első ország az Európai Unióban, amely lehetővé tette, hogy az emberek előjegyzés nélkül mehetnek oltatni, és bármelyik vakcinát felvehetik, nyomatékosította a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. június 18., 11:01
   ÉRTÉKELÉS: -5

   Nehéz a székelyek felfogása: a vírus nem tűnt el, csak azoknak akik szerint nem is volt. Mint a brit példa is mutatja, bármikor felütheti a fejét és azok között fog terjedni, akik nincsenek beoltva. Na, ha az ország 70%-a nincs beoltva (legyen 50 beleszámolva a már a betegségen átesetteket), akkor bizony itt terjedni fog és lesz 4. hullám. Na, de amennyiben emiatt nem lesznek lezárások, az iskolák, határok nyitva lesznek, felőlem csak betegedjenek, kezd kiveszni az empátia ezek iránt. Csak a szegény elbolondítottakat sajnálom.