Felhívás!

Szerelik a piac tetőszerkezetét

Szerelik a piac tetőszerkezetét Kovászna megye

Körvonalat öltött a kézdivásárhelyi piac új tetőszerkezete. A Conico Rt. ugyanis összeszerelte azokat az elemeket, amelyek a fedett építmény tetejét tartják.

Április végén számoltunk be arról, hogy megérkeztek Kézdivásárhelyre a felújítás alatt álló zöldségpiac tetőelemei, és azt írtuk, hogy a préselt fából készült gerendák vélhetően két hónap múlva kerülnek a helyükre. Ez most is folyamatban van, több erőgép és munkás helyezi a tartógerendákra a meglehetősen nehéz faelemeket. A munkafolyamat, a masszív, különlegesen kezelt elemek összeszerelése nem kis szakértelmet kívánt, hiszen mondhatni egy kirakósjátékhoz hasonlítanak a hatalmas idomok.

A Temesváron legyártott, az időjárás viszontagságainak ellenálló faelemeket egyszer össze kellett rakni, majd csak utána szerelhették rá a betonoszlopokra. A kézdivásárhelyi piac felújítását a város a saját költségvetéséből finanszírozza. Kézdivásárhely tanácsa a 2020-as költségvetéséből 850 ezer lejt látott elő a piac korszerűsítésére, egy évvel korábban 300 ezret, de a munkálat ennél jóval többe, összesen mintegy három és fél millió lejbe fog kerülni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások