Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Más a prioritás

Más a prioritás Kovászna megye

Zsombori Csaba tanácsos kérdésére, hogy mi lesz a sorsa Barót azon utcáinak, melyek nagyon várják már a modernizálást, Benedek-Huszár János polgármester a júliusi tanácsülésen a minisztériumra hárított.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a Saligny-programban benyújtott pályázatokra kértek egy prioritás-listát, azon pedig nyolc baróti utca, köztük a Petőfi utca modernizálása első helyen szerepelt, a minisztérium úgy döntött, megváltoztatja ezt a sorrendet – mondta az elöljáró.

Azt kérdezték a polgármestertől, hogy Baróton és a hozzá tartozó öt településen hány helyen van működő szennyvízrendszer? S mivel az csak egy fél településen van, azt mondta a minisztérium, hogy inkább olyan projektet finanszíroz, amiből legalább három településen ki tudják építeni a szennyvízrendszert.
„Romániának ugyanis az Unió fele is kötelezettségei vannak a szennyvízkezeléssel, az utcák állapotával szemben viszont nincsen” – nyomatékosította Benedek-Huszár János.

„Ezért kaptuk a Saligny-programból a teljes összeget víz- és szennyvízrendszerre, tehát a projekt végén, vagyis 2026-ban Barót, Bodos és Bibarcfalva teljes egészében szennyvízrendszerrel fog rendelkezni” – húzta alá.

Viszont ennek okán a Petőfi és más utcák állapota változatlan marad. Jelenleg nem látok megoldást a Petőfi utcára (sem), de ha valamelyik tanácsosnak javaslata van erre nézve, szívesen meghallgatom – összegzett Benedek-Huszár János. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 12., 9:19
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Meg a miniszterium meggondol egyet s mast,a vegen a penz is csak papiron marad,a nagy palyazattal egyutt.Remelem,a jarhato utcakat is feltorik majd a szennyvizes vezetekek miatt es mind jarhatatlanna teszik.S akkor javasolhatunk repteret,mert a foldon jarni lehetetlen lesz.De sebaj,meg szervezunk egy banyasznapot s a toba folytsuk a banatunkat.