Felhívás!

Ma eldől, lesz-e sztrájk

Ma eldől, lesz-e sztrájk Kovászna megye

Ma délelőtt 11 órakor találkoznak Bukarestben az egészségügyi minisztérium és a Sanitas Szakszervezeti Szövetség képviselői. A megbeszélésen, ha lesz egyáltalán, nagyon hamar eldőlhet, hogy hétfőtől lesz-e sztrájk az egészségügyben, vagy nem.

– Mi több változatot is kidolgoztunk arra, hogy miként lehetne rendezni az egészségügyben kialakult káoszt. Most abból vagy elfogadják valamelyiket, vagy nem – mondta el megkeresésünkre a Vasile Neagovici, a Sanitas Kovászna megyei vezetője. – Nagyon nincs amiről tárgyalni. Ha megtalálták a megoldást – akár azokból, amit mi javasoltunk, akár mást –, akkor jó, ha nem, akkor hétfőtől sztrájk kezdődik – sommázta az „egyszerű” helyzetet Neagovici.
A javaslataik közé tartozik, hogy ne a béralap 30 százalékában maximált pótlékalapból fizessék az ügyeleteket, hogy ne ennek a terhére fizessék ki a hétvégi szolgálatokat és az is, hogy bizonyos esetekben változtassanak a fő-hitelutalványozón. Egyelőre csak azt tudni, hogy a javaslatokat az egészségügyi miniszter a kormányfő elé terjesztette.
– Ha nem jutnak közös nevezőre, hétfőn kétórás figyelmeztető sztrájk lesz, ha ekkor sem lépnek a hatóságok, akkor május 11-től meghatározatlan idejű általános sztrájkot robbantunk ki – szögezte le Neagovici.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.