Felhívás!

Lógó diákok célkeresztben

Lógó diákok célkeresztben Kovászna megye

Az iskolakezdéssel a megyei rendőrségnek a „lógó” diákokat megcélzó ellenőrzéssorozata is kezdetét veszi: amint azt lapunknak Tóth Zsigmond, a háromszéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője kifejtette, az órák elől „megszökő” fiatalok tettükkel saját magukat sodorhatják veszélybe. Az iskola területén kívüli, szünet alatti dohányzásról is szó esett.

Tóth Zsigmond még az elején hangsúlyozta, hogy a tavalyi iskolaévben számos hiányzó diákokat felkutató, tettenérő ellenőrzéssorozatot szerveztek, bonyolítottak le az egyenruhások, és sajnos, egyetlenegy terepszemle sem maradt „eredménytelen”.

– A diákok értsék meg, hogy amíg az iskolában vannak, addig a szülők biztonságban tudják őket. Azzal, hogy önként vagy mások által befolyásolva távoznak órákról, a saját biztonságukat kockáztatják. A lógáson kapott diákokat azonosítjuk, és a tanfelügyelőségen, az iskola vezetőségénél is jelezzük a kihágást – avatott be Tóth.

Szerkesztőségünknek számos aggódó szülő jelezte, hogy háromszéki iskolaépületek mellett – illetve a tanintézményekhez közeli épületek „árnyékában” – kiskorúak dohányoznak.
Liliana Lazea, a Kovászna megyei drogprevenciós iroda koordinátora az incidensekkel kapcsolatosan elmondta, hogy sajnos, az idevágó, konkrétan alkalmazható törvény „hézagos”, így hatékonyan legfőképpen az árusításnál, illetve a tanintézmények területén lehet szigorúan fellépni a dohányzók ellen (igaz, kiskorúakról lévén szó, az említett kihágások miatt is a felelőtlen árusokat, illetve szülőket lehet csak bírságolni).

– Romániában a dohányzók életkora aggasztó módon csökken: országos jelentések, felmérések alátámasztják, hogy már ötödikes (!) korban is kipróbálják a cigarettázást a fiatalok – panaszolta Lazea. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.