Felhívás!

Kalandpark épül Sugásban

Kalandpark épül Sugásban Kovászna megye

Miután nyár elején bocsátották közvitára, a legutóbbi tanácsülésen elfogadták a Sugásfürdőn épülő kalandpark tervét. Ezzel az országban egyedülálló vidámparkot létesítenek a Sepsiszentgyörgyhöz közeli fürdőhelységben.

A befektetés mintegy 4,7 millió euróba kerül, több épületegyüttesből, szabadidős létesítményből és moziból áll majd. Sztakics Éva Judit alpolgármester elmondta: a tervezett kalandpark egy korábbi, a város fejlesztésével kapcsolatos terv része, a beruházás 16 hónap alatt valósítható meg, és reményeik szerint jelentős számú turistát vonz majd a térségbe külföldről és belföldről egyaránt.

Az első évben százezer látogatóval számolnak, ez a szám pedig évente tíz százalékkal nőne. Ugyanakkor 21 állandó és 16 szezonális munkahelyet is biztosítanának a környéken élőknek a kalandparkban, a fizetések bruttó 4200 lej körül lennének. A belépőjegyek a különböző egységekbe 10 és 25 lej között lesznek, a családi kalandpark pedig mindenkinek szórakozási lehetőséget biztosít, kicsitől nagyig. A vidámpark kialakításáról szóló határozattervezetet 18 szavazattal fogadták el a legutóbbi helyi tanácsülésen. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 10., 8:15
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Na és kedves rémhírkeltő szerkesztő asszony: hol maradt, a beígért becsengetési bojkott a Mikóban? Tessék visszairatkozni az iskolába és újratanulni ezeket a fogalmakat: alany, állítmány, tárgy.
  Jah, hogy amit a tegnap írtunk, az már nem számít? Hát ennyi, az önök, újságírók felelős/-tlensége!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 11., 6:53
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kalandpark ? Kinek a területére ? A városnak nincs tava ahogyan a látványterven látszik ,de semmi gond jo pénzért lehet vásárolni. Ez is már regen el van döntve !