Hirdetés
Hirdetés

Iskolakezdés a járványügyön

Iskolakezdés a járványügyön Kovászna megye

Háromszéken 90%-os az oltási fedettség a kicsiknél, így zökkenőmentesen indulhat az idei tanév – fejtették ki lapunknak a megyei közegészségügyi igazgatóság keretén belül működő járványügyi osztály munkatársai.

Hirdetés
Hirdetés

Köztudott, és ezt a szakemberek is elismerik, hogy iskola-, óvodakezdéskor megugrik a fertőző betegségek száma, a vírusok terjedése felgyorsul a közösségekben. Ennek tükrében érdeklődtünk arról, hogy miképpen készültek az iskolakezdésre a járványokat megelőző illetékesek.

Kiderült, hogy hamarosan, minisztériumi ukázra, kezdik követni a légúti fertőzéseket: ez a megfigyelés, az idevágó statisztikák felállítása általában az iskolakezdés utáni 2-3 hétben rajtol, az első fertőzések megjelenése után dolgozzák ki a megfelelő módszertant.

„Az iskolavezetőség kötelessége, hogy jelentsék, ha egy osztályon belül egyik napról a másikra a diákok 30%-a hiányzik betegség miatt. Kirívó esetekre nem volt példa megyénkben: Háromszéken a légúti betegségek miatt még felfüggesztődött egy-egy osztály működése, ám más betegségek miatt az elmúlt évek során nem zártak be iskolát” – avattak be a részletekbe a járványügyi osztály munkatársai, akik az idei tanév rajtját is egy nyugodt iskolakezdésként jellemezték. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük