Felhívás!

Lakhatási feltételek javítása

Lakhatási feltételek javítása Kovászna megye

Százezer eurós pályázatot nyert a Kovászna megyei tanács, amelyet rászorulók lakhatási feltételének javítására költ. A SERA Alapítvánnyal közösen kidolgozott projektet a Humánerőforrás Operatív Programból (POCU) finanszírozzák.

A program gyakorlatilag két részből áll: lakhatási feltételek javítása és szociális lakások vásárlása. Ennek kifutási határidejét a legutóbbi tanácsülésen december 31-ére módosították. A terv egy része már megvalósult, egy uzoni, tízgyerekes család lakását újították fel, ezzel „teljesen megváltoztatva” a körülményeket.

A program másik része a lakásvásárlás.

– Az a cél, hogy az esetleg a társadalom szélére sodródott családok is egyben maradjanak, a gyerekek is a szülőkkel és testvérekkel együtt nevelkedjenek, mert nincs az a tökéletes állami ellátás, ami pótolni tudná a családi környezetet – mondta Tamás Sándor.

A Kovászna megyei tanácselnök a kézdivásárhelyi 13. Udvartér 3. számú, „csak igen nagy jóindulattal lakásnak nevezhető” ingatlanját hozta fel példának, amelynek felújítása már csak a városimázs szempontjából sem tűr halasztást, és ezzel „nagyot lehetne lendíteni” az ott élő négygyerekes család életszínvonalán is. Itt meg volna az akarat, a jóindulat arra, hogy egybetartsák a családot, jó helyre menne a segítség – vélte Tamás Sándor.

A legutóbbi tanácsülésen döntöttek arról is, hogy a sepsiszentgyörgyi Siló utcában 140 ezer euróból vásárolnak egy családi házat azoknak a fiataloknak, akik „kiöregedtek” a gyerekvédelmi rendszerből, azokat a városban lévő négyszobás lakásokat pedig, amelyekben eddig laktak, orvosi szolgálati lakássokká alakítják át.

Ide tartozik az a nevelőszülői-hálózat bővítő program is, amely révén a következő öt évben a mostani 126 szülős állományt további 50 személlyel bővítik.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.