Hirdetés
Hirdetés

Korszerű rendszerek

Korszerű rendszerek Kovászna megye

Országos jellegű fejlesztési tervek és pályázatok részeként Sepsiszentgyörgy hét épületére kerülhetnek napelemek a közeljövőben.

A beruházás költségértéke meghaladja a 3,6 millió lejt. Megjegyzendő, hogy korszerű, úgynevezett on-grid (rács nélküli) rendszerű napelemekről lenne szó. Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalának közlése szerint az alábbi épületek tetőzetére kerülhetnek fel a kiemelkedő teljesítményű napelemek: két óvoda, a Csipike és a Pinocchio, továbbá a Székely Mikó Kollégium, a Puskás Tivadar Szakközépiskola, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola és a Nicolae Colan Általános Iskola, valamint a Municípiumi Közpénzügyi Igazgatóság Olt utcai székháza.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a helyreállítási, felzárkóztatási pénzalapokból is pályázott a város területén lévő több épület korszerűsítésére, energetika-észszerűsítési, hőszigetelési jellegű munkálatok finanszírozására. A hét napelemes pályázatot a POIM néven ismert infrastruktúra-fejlesztések finanszírozásának elnyerésére állították össze. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük