Felhívás!

Könnyebben közlekednek

Könnyebben közlekednek Kovászna megye

Vasárnap több patkányt láttak Sepsiszentgyörgy központjában a sétálók. Az állatok a Gróf Mikó Imre és a Gödri Ferenc utcák kereszteződésében bukkantak fel a parkoló autók alól, a járókelők riadalmára és megrökönyödésére.

Mint kiderült a rágcsálók a sérült aszfaltréteg alatti üregekből bújtak elő. Az eset kapcsán Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnokhoz fordultunk, aki azzal nyugtatta a kedélyeket, egyelőre nem kell pat­kány­inváziótól tartani, de ha több ilyen esetről szereznek tudomást, akkor patkányirtást rendelnek el.

– A nagy szárazság miatt a szennyvízcsatornák soha nincsenek tele vízzel, így a patkányok könnyebben közlekedhetnek a csatornarendszerekben. Ahol pontszerű jelzéseket kapunk, ott mindenképpen beavatkozunk – fejtette ki Czimbalmos. Rámutatott, az egész városra kiterjedő patkányirtásban idén nem gondolkodott a városvezetés, hiszen ez nagyobb erőbevetéssel, felfordulással járna, mint a nemrég befejezett szúnyog- és kullancsirtás, és egyelőre nem indokolja ez az egy eset.

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője megkeresésünkre elmondta, napi szinten, hétvégén is rendszeresen ürítik a hulladékgyűjtő edényeket, szemetes konténereket.
– Tapasztalataink szerint július–augusztusban nemhogy megnő, inkább csökken a hulladékmennyiség, hiszen a turistaszezonban többen elmennek nyaralni. Nem hiszem, hogy összefüggésben lenne az incidens a hulladékkal. Tavaly kitakarítottuk a Debren-patakot is, és ott sem észleltünk patkánykolóniákat – elemezte Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások