Felhívás!

Kézdin helyreállt a rend

Kézdin helyreállt a rend Kovászna megye

A kézdivásárhelyi oktatási intézmények tegnap megkapták a hivatalos átiratot arról, hogy szeptember 21-től zöld forgatókönyv szerint szervezhetik a tanítást. Ez az jelenti, hogy hétfőtől minden diák mehet iskolába.

Bokor Tibor polgármester rögtönzött találkozót tartott Bejan András, Farkas Ferenc és Balog Katalin iskolaigazgatókkal, amelyen megerősítette: amennyiben az előírások és a jelenlegi állás megengedik, mindenképpen zöld forgatókönyv szerint kezdődjön a következő tanhét. A találkozón az igazgatók beszámoltak arról is, hogy minden oktatási intézményben gond nélkül és az előírásoknak megfelelően indult el a tanév.

Az önkormányzat még a tanév kezdete előtt megvásárolta a szükséges eszközöket a biztonságos induláshoz: ott, ahol az osztályterem indokolta, plexiüveggel választották el a padokat, összesen 1330 darabot vásároltak, ezek nagy részét már ki is szállította és fel is szerelte a szakcég. Emellett, minden iskola laptopot kapott, ebből összesen hetvenet vettek. Bokor Tibor ezt azzal egészítette ki, hogy a jövő heti rendkívüli tanácsülésen módosítja a költségvetést, az átcsoportosított összegből pedig minden intézmény további hét laptopot kap, és minden intézmény minden osztályába kamerát vásárolnak, amely hangot is tud rögzíteni. 

Hamar jött a „baj”

Felfüggesztik a jelenléti oktatást a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, miután a közegészségügyi igazgatóság arról tájékoztatta a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséget, hogy az iskolában három különböző osztályból jelentettek Covid19-es eseteket, és egy pedagógus is koronavírusos, így a piros forgatókönyv szerint az egész iskola távoktatásra tér át szeptember 17–30 között. Az iskola ebben a periódusban megejti a kötelezően előírt általános fertőtlenítést.


Ugyancsak hétfőtől minden szentgyörgyi tanintézményben sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás, a közegészségügyi igazgatóság ezentúl minden héten, csütörtökön tájékoztatja az intézményeket, hogy miként módosul ez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 18., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Mindegyik diák azt kikre ertettek hogy mehet iskolaba? A kezdivasarhelyi 2 os gyermekotthon ( Bethlen negyed) mar 6 hónapja nem mehetnek ki a kapun kívül. Most meg a szobából sem pedig nem is pozitív a tesztjuk!!! Úgy bánnak velük mint a börtönbe , megkerem érdeklődjenek utána mi az oka (politikája) hogy meg iskolába sem engedik őket!!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 18., 21:56
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Máig sok iskolában sem plexi, sem számítógép!!!!! Cáfoljanak meg ha nem igaz!!!! Miért csak 3 pártközeli igazgató?! Ilyenkor nem lehetne 1 meet/zoom találkát összehozni?! Esetleg legalább 1 Polip direkt közvetítést, hogy a nép is lássa,hallja, hogy Önök olyan ügyesek, hogy érdemes lesz önökre stemplizni 27.én!😆😆😆
  Apropó autóbuszok! A diák még mindig az ut szélén stoppol! Késnek a buszok, zsúfoltak….
  Oroszfaluból hová lettek az akácok?! Nap mint nap porlik mint a szikla az akác sór! Lassan minden jó eltünik és helyébe inteligens városvezetést, jelzőlámpákat stb kapunk!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 19., 7:24
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Enye Enye , látszik a választás közelsége, ez akiről itt írnak az ki is ? Ki az a Bokor Tibor? Ti már olvastátok a nevét az elmúlt 3 évben? Én nem igazán, főleg nem, hogy az oktatásban valami elorelepes lett volna az ő uraság kezdemenyezesebol , de az egészség ellátásban sem hallottunk róla, de lehet hallott valaki a tevékenységéről, hogy esetleg valamit alkotott a közösség, a város érdekében. Megkerem jelezze, hogy legyünk informáltak.