Felhívás!

Barót jövőképe

Csütörtökön a baróti RMDSZ bemutatta az Incze Gyuláról, a város hajdani sikeres vállalkozójáról, mecénásáról elnevezett városfejlesztési tervet, mely tíz pontban fekteti le a város közép- és hosszú távú cselekvési programját.

A Mohó étterem teraszán tartott bemutatón jelen volt Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Grüman Róbert alelnök, Lázár-Kiss Barna András, az RMDSZ polgármesterjelöltje, illetve tanácsosjelöltjei is.

Íme, a nagyszabású terv néhány alpontja: új épületegyüttessel és transzfúziós központtal bővítik a baróti kórházat, szolgálati lakásokat építenek az orvosok számára, a háziorvosi rendelőket korszerűsítik (egészségügy), befejezik az új iskola építését, minden iskola udvarát, sportpályáját felújítják, új bölcsődét építenek Baróton (oktatás). Ezen kívül kiépítik a Baróthoz tartozó falvak vízhálózatát, korszerűsítenek több baróti utcát (infrastruktúra), helyi rendőrséget hoznak létre (közbiztonság), új multifunkcionális sportcsarnokot építenek. Megcélozzák a III. ligában való szereplést a város focicsapatával (sport), kialakítják a város főterét, tisztázzák a városközponti épületek tulajdonjogát (városrendezés), felújítják a bibarcfalvi fürdőt, működtetik a baróti strandot (turizmus), ipari parkot létesítenek az északi terelőút mellett, vállalkozói szövetséget hoznak létre (gazdaság), támogatják a hátrányos helyzetű családokat, fedezik a nyugdíjasegyesület által szervezett kirándulások költségeit (szociális szféra).

Tamás Sándor megyetanácselnök fontosnak nevezte azt, hogy Barótnak van jövőképe, és tudja, merre akar tartani, és támogatásáról biztosította a helyi RMDSZ-t, illetve az újabb mandátumra jelentkező Lázár-Kiss Barna András RMDSZ-es polgármestert. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások