Felhívás!

Beszéljenek a számok

Beszéljenek a számok Kovászna megye

Azokat a „városi legendákat” cáfolta tegnapi sajtóértekezletén Antal Árpád, amelyek szerint az önkormányzatnak csak a központ lenne fontos, és elhanyagolná a negyedeket és a falvakat. A sepsiszentgyörgyi polgármester térképpel (képünkön) és konkrét számokkal támasztotta alá ennek ellenkezőjét.

Az elmúlt években összesen 5,5 millió lejt költöttek a főtérre, míg a város negyedeiben lévő (a térképen piros) utcákra, ahol soha nem volt aszfalt, húszmilliót, a korábban aszfaltos utcák felújítására (a térképen zöld) további ötvenmilliót költöttek, ami – akárhogy nézzük – több mint tizenkétszerese a központra fordított összegnek – mondta Antal.

Hozzátette: Kilyénbe négy, Szotyorba három, Szépmezőre egymillió lej beruházást vittek, aminél persze lehetett volna többet, de talán túlzás elhanyagolásról beszélni. Kifejtette: Szotyorban és Kilyénben először a víz- és csatornahálózatot kellett kiépíteni. Most már lehetne aszfaltozni, de egyre nagyobb az igény a gáz bevezetése iránt. Előbb azt kell eldönteni, hogy erre sor kerül-e vagy sem, utcát javítani csak azt követően lehet – szögezte le a polgármester.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint a város saját építőcége az elmúlt másfél esztendőben 25 helyszínen dolgozott, abból kettő volt a központban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 18., 15:20
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Vannak érdekességek a képen. Egyrészt nem minden úgy néz ki (pl. Árkosi út, Oltmező/Csíki utca kereszteződése), másrészt lehet álmodtam, de a Dózsa György utca régebb se földút volt. Legalább is a Kós Károly felé eső részen.