Kellenek a jó szakemberek

Kellenek a jó szakemberek Kovászna megye

A Háromszéki Ifjú Gazdák Szövetsége (HIGSZ) közvetítésével két szentgyörgyi agrármérnöki szakos egyetemi hallgató nyerte el a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium ösztöndíját. A Sapientia harmadéves diákjai, Pilbát Tímea és Székely Csaba kiváló tanulmányi eredményeikkel érdemelték ki a 10 hónapon keresztül folyósított, 40 ezer forint értékű támogatást.

Ifj. Orbán Miklós, a HIGSZ alapító elnöke lapunknak elmondta, szervezetük pályázaton nyert nagyobb tételt a falugazdász program működtetésére, ennek keretein belül támogatják a magyar kormány szándéka szerint a végzős hallgatókat. A Magyarország határain kívülről érkező, hasonló ösztöndíjat nyert hallgatók november 22-én Nagyváradon írták alá a támogatási szerződést.

A HIGSZ közvetíteni szándékozik a gazdák és az egyetemről kikerülő agrármérnökök között, egyik elsődleges célja a szervezetnek ugyanis az lenne, hogy a szakembereket itthon tartsa. Több nagy farmvezető is jelezte, hogy igényük lenne szakképzett munkaerőre, és azt méltó javadalmazással alkalmazná – mondta ifj. Orbán, addig is az ösztöndíjas fiatalokat bevonnák a falugazdász hálózaton belüli gyakorlati tevékenységekbe (farmok, falvak napi életének megismerése), alkalmilag a rendezvényszervezésbe is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.