Röviden

Véradás a gyermekkarácsonyért
December 8-án, pénteken a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezete karácsonyi véradást szervez, és az ott kapott ételjegyek értékét a 3. Székely Nemzeti Gyerekkarácsony megszervezésének költségeire fordítja. A véradás a sepsiszentgyörgyi véradó központban lesz, a szállítást a HVIM biztosítja. Érdeklődni a gyerekkaracsony@gmail.com e-mail-címen, illetve a 0728.473.769-es telefonszámon lehet. 

Kell a razzia
A rendőrség november 24–26. között a közúti közlekedés biztonságának érdekében a gyorshajtókat és az alkohol befolyása alatt vezetőket igyekezett kiszűrni a forgalomból. Az ellenőrzések során 133 esetben tapasztaltak szabálysértést, 89-szer sebességtúllépést, 5 hajtási jogosítványt és 4 forgalmit vontak be. 

Ismét átjárón gázoltak
Hétfőn délután a sepsiszentgyörgyi Nicolae Iorga utcán egy 64 éves férfi sofőr ütött el az átjárón egy szabályosan átkelő, 14 éves gyereket, szerencsére az csak könnyebben sérült. Az autóvezető alkoholtesztje negatív volt. 

Ráfáztak a merészségükre
A Kovászna városi rendőrök hétfőn este a forgalmi ellenőrzés során egy olyan személyt értek autóvezetésen, akinek előzőleg bevonták a jogosítványát. A baconi rendőrök egy 18 éves fiatalt kaptak rajta hajtási jogosítvány nélküli vezetésen. Mindketten bűnügyi dossziéval zárták a napot. 

Kirabolták a házát
Vasárnap értesítette a berecki rendőrséget egy helyi lakos, hogy október–november folyamán, amíg ő családjával külföldön tartózkodott, lakását kirabolták, és mintegy 12 ezer lej értékben vittek el elektronikai cikkeket, ékszereket, szerszámokat meg egyéb értéktárgyat. A nyomozás során két, 13 illetve 14 éves, kiskorúra terelődött a gyanú, akiknél meg is találták az ellopott holmi szinte 90%-át. 

Sebességmérés
Ma a 11-es országúton Csernátonban, Maksán, Bereckben, Ojtozban és Kézdivásárhelyen, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Szotyorban és Bükszádon, a 122-es megyei úton Bibarcfalván, Nagyajtán, Olaszteleken és Baróton, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.