Felhívás!

Csendőrök küldetésben

Csendőrök küldetésben Kovászna megye

Tegnap a háromszéki csendőrség vezetősége sajtótájékoztatón ismertette novemberi tevékenységét, továbbá arról számolt be, hogy bővült feladatkörük: a törvénymódosítást követően ezek után vadtámadások, -veszély esetén nyugtatólövedékeket használhatnak.

Az említett időszakban a csend­őrök 253 küldetésben vettek részt, ebből 87 városon, 29 vidéken, 29 hegyvidéki kirándulóhelyeken történt, de számos esetben a 112-es sürgősségi riasztások nyomán szálltak ki terepre, illetve tanintézmények környékén, tüntetéseken, sporteseményeken, kulturális rendezvényeken is biztosították a rendet. Az ellenőrzések során 25 bírságot osztottak összesen 7,8 ezer lej értékben, illetve 6 bűnesetet is lelepleztek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy törvénymódosítás következtében gyarapodott a csendőrök munkaköre: ha eddig csupán hangot és fényt kibocsátó eszközökkel riaszthatták el a kirándulókat zavaró, netán támadó vadállatokat, ezentúl nyugtatólövedékeket is használhatnak.

A csendőrök a módszertanra várnak, illetve a legfontosabbra, a nyugtatólövedékekre, illetve az ezt kilövő fegyverekre. Kiderült, a fegyvereket csak olyan személyek, alkalmazottak használhatják, akiknek erre állatorvosi – minimum közepes szintű – képesítése van: a háromszéki csendőrségen kevesen rendelkeznek ilyennel, van, aki hamarosan befejezi a képzését, így 3–4 személy tudja majd ellátni ezt a feladatot. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. november 29., 13:33
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Tinka bacsi, az altatolovedeket kilovo fegyvert hasznalhatja barki akinek erre jugosultsaga van (fegyvertartasi engedely), az altato szert viszont csak allatorvos kezelheti, de ez a problema konnyen athidalhato.