Felhívás!

Kár, hogy csak egyszer esküszünk

Kár, hogy csak egyszer esküszünk Kovászna megye

Hasznos volt a kiállítók és kiállítás-látogatók visszajelzéseit figyelembe venni, és november helyett januárra időzíteni az ez évi esküvői kiállítást Szentgyörgyön, a sportcsarnok helyett pedig a Szent György-palotát választani annak helyszínéül. A Sepsi Weddingen a negyvenegy stand üzemeltetői már a hétvégi kétnapos expó első napjának végén, azaz szombaton megelégedetten nyilatkoztak a forgalmat, érdeklődést és szerződéskötéseket illetően.

A szervező Weddingers társulás nő és terjeszkedik, egyre több helyet foglal és teret nyer tagjai által, holott eredetileg csak az esküvői fotósok egymást ajánló baráti köreként indult. Mára már szinte mindent megtalálhatnak honlapjukon, illetve ahol a tagok megjelennek, ami pedig hiányzik, azt külsősök biztosítják.

A szépen felújított Szent György palotában berendezett kiállításon is rendezvényhelyszínt, ceremóniamestert, fotóst, fodrászt, műkörmöst, teremdíszítést, tortakészítőt lehetett leszerződni, a meghívókat megrendelni, ékszert beszerezni, persze annak, aki nyugodtan szeretné várni a nagy napot. Egy leendő menyasszony a bordó menyasszonyi cipőjét kereste, mint Hamupipőke. Azért bordót, mert azt más alkalmakra is fel lehet venni, a költséghatékonyság és praktikum pedig az általunk megszólított majd mindegyik arának, párnak fontos szempontja volt.

Vékony hajból is lehet szobor

Az, hogy mit szerződnek le, szereznek be leghamarabb a házasulandók, részben egyéni ízlés kérdése, de a termet és a zenekart az elsők között szokták leszögezni, aztán jön a fotós-videós, a dekoratőr, a menyasszony és a vőlegény ruhája, a virágcsokrok, majd a gyűrűk, a fodrász-körmös, sminkes és a többi. Ki hinné, hogy mát most foglalják szeptemberre, de akár év végére is az időpontot a frizurakészítőnél, akinél előtte még próbafrizurát is kell készíteni! Ilyen műhelytitkokat árult el az Elite Szalon tulajdonosa, László Erzsébet Etelka, aki szerint a szőke hajból mutatnak legjobban a képzőművészeti alkotásnak is beillő kontyok, ezért tanácsolja még a sötétebb hajúaknak is, hogy legalább néhány tincset világosítsanak ki a hajukban. És egy kis vigasztalás a gyengébb hajkoronával rendelkezőknek: vékony és kevés hajból is lehet szobrászkodni!

A férfiak a sellőkre buknak

A körömdivatban a klasszikus, monokróm, egyszerűen elegáns modellek a menők – mondta Simona Barcutean műkörmös, és egy krémszínű, világos modellt mutatott, amely valóban nagyszerűen illett a menyasszonyiruha-parádén is felvonuló, új trendet képviselő púder, nude és capuccinó menyasszonyi ruhákhoz, melyeket a csíkszeredai Aranyrózsa szalon mutatott be.

– Úttörők vagyunk, és a minőségbeli követelményekből még nem engedtünk. A ruha bérlése 1500 lej tisztítással, testreszabással. Már levehető uszályos modelljeink is vannak, uszály nélkül például sellőszabású a menyasszonyi ruha. Egyébként ez a férfiak nagy részének a kedvence – mondja Ladó Ervin. (Ehhez viszont dukál a homokóra alkat).

A klasszikus fehér még mindig divat, de a menyasszonyok legtöbbje nem a legújabb trendet, hanem a fejében élő ideált követi, amelytől olykor sikerül a stylistként is fellépő, tapasztalt szalontulajdonosoknak eltéríteni őket. Mert a nőt nem lehet a ruhához szabni, fordítva sikeresebb a dolog! Aki a hagyományőrzést szívügyének tekinti, hosszan elidőzött Dávid Alpár bodosi viseletkészítőnél, ahol kivételesen nem a női menyasszonyi ruhából volt a legnagyobb a választék, hanem a kivételes minőségű és eleganciájú, selyembrokát, levente-szabású díszmagyar dolmányokból.

 

Édes napok – a mézeshetek előtt is

Az esküvőn tobzódnak az asztalok a süteményekben, illetve a mai trend szerint már a candy-bár a kötelező kellék: apró bonbonok, változatos falatnyi édességek. Az M&M asztalán az aprósütemények sorakoztak sok-sok csokival, az Erika csokiasztalán pedig a kis bizsunak tűnő bonbonok. Tulajdonosaik mind más területről eveztek át a cukrászatba, amit épp azért csinálnak lelkesen, mert ez a szenvedélyük. Mindannyian folytonosan kísérleteznek új ízekkel, éppúgy mint a kézdivásárhelyi Süti Éden cukrászda kreátora, Csiszár Melinda, aki most (többek között) málnás-pisztáciás-karamelles cheescake-t, áfonyás-fehércsokis-pralinés mousse-t, joghurtos belga csokis, erdei gyümölccsel megrakott tortákat kóstoltatott. „Nem emlékszem, hogy ennél finomabbat ettem volna” – mondta egy javakorabeli vőlegény, akinek már volt ideje sokféle tortát kóstolni, ezért részéről ez nagy dicséretnek számít. De még alig vagyunk az év elején, s mint a nagy divatházak kifutóin, a Süti Éden cukrászdáiban is új ízek lesznek a tavaszi kollekcióban… És majd az ősziben is, konferálta be a jogász-közgazdász szakmát az édes kreatívkodásért felejtő Csiszár Melinda.

Ami még eddig nem volt

A Creative wedDesign asztalánál Péter Zsuzsa reklámgrafikus kínálta teljesen egyedi meghívóit. A témát, a színeket a menyasszony-vőlegény egyéniségéhez lehet igazítani, a dekor virágai akár a meghívón is megismétlődhetnek, reklámozta az akár teljes arculattervezést is bevállaló fiatal lány, aki élesben nővére esküvőjén tesztelte a hatást – és igen, lenyűgözte a vendégeket!

A Retrobooth múlt századi hangulatot idéző nagydobozos fotómasinája előtt sokféle kellékkel dobhatjuk fel a portrékat, amelyeket azonnal kézbesít a gép, így akár emlékül is elvihetik a vendégek. Új színfoltként tűntek fel a kiállításon a Kondor Mária Magdolna ékszerstylist által kínált, PierreLang nevével fémjelzett kreációk, kis keleti parfümmel: sok virágos, jól kombinálható, exkluzív 24 karátos fehér, sárga vagy rózsaarannyal futtatott fülbevaló, lánc, gyűrű.

Miért csak egyszer?

Egy bánata van minden menyasszonynak: hogy (legalábbis így hiszik) egyszer élhetik csak át a nagy napot. Mert csillogni-villogni, a figyelem középpontjában lenni tökéletes hercegnős ruhában, hozzáillő hajjal, sminkkel, szerelmesen és szeretetten – ez nemcsak egyszer kellene kijárnia az embernek (aki történetesen nő). Addig-addig, míg fölhorgadt az irigység a kiállító szolgáltatók körében is, s néhány nő nem átallotta maga is beöltözni és menyasszonyként parádézni – ettől igazán oldott és jó hangulatú lett ez a különleges parádé!

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.