Felhívás!

Fiatal rádiósokat várnak

Fiatal rádiósokat várnak Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Friss Fm rádió csapatának kezdeményezésére izgalmas, hasznos megmérettetésre invitálják az iskolarádiózással foglalkozó háromszéki fiatalokat. Részletekről Kiss Bencét, a Friss Fm közismert műsorvezetőjét kérdeztük.
A jelentkezők színvonalas versenyen vehetnek részt, megismerkedhetnek a rádiózás kulisszatitkaival, miközben célirányos feladatokat végeznek el, ugyanakkor a nyertes csapat lehetőséget kap az élő sugárzásra, illetve a Friss Fm rádió csapatával való, utólagos rendszeres együttműködésre. Kiss Bence elmondta, megyénkben évtizedek óta virágzó iskolarádiós élet zajlik, annak ellenére, hogy gyakorlatilag Románia-szinten nem lehet szakszerű, elismert rádiós-képzésről beszélni.
– Létezik rádiós oktatás, ám amit ott előadnak, az nagyon halovány: egyelőre nem sikerült a szakma krémjét oktatásra csábítani. Az oktatás hiányosságainak tükrében a diákrádiósokkal szeretnénk foglalkozni, őket iparkodunk motiválni: ennek érdekében a nyereménycsomagok mellett lehetőséget is biztosítunk az utólagos együttműködésre – részletezte a műsorvezető.
Elsősorban a motivációra, szakmabeli kihívásokra fektetnek hangsúlyt a szervezők, ennek érdekében olyan feladatokkal bízzák meg a jelentkezőket, amelyek egy megyei rádióban is reális feladatként szerepelnek.
– Abból a feltételezésből indultunk ki, hogy ezekből a fiatalokból – ha nem is mindenikből, de jelentős százalékából – egyszer rádiós szakember válhat, ezért akartunk számukra egy kiindulópontot adni, beszervezni őket a rádiózás világába. Egy olyan versenyt álmodtunk meg, amely szakmai hátterüket erősíti, célunk pedig az, hogy minél több háromszéki iskolarádió csapata jelentkezzen – magyarázta Kiss, elárulva, hogy amennyiben nívós megoldások születnek, vagy­is túl tudnak lépni az iskola kapuin a rádiósmunkák, akkor élő adásban biztosítanak teret az alkotásoknak.
Az érdeklődők amúgy február 5-ig küldhetnek jelentkezési lapot a frissfm@gmail.com címre (részleteket a Friss Fm rádió honlapján, Facebook-oldalán is megtudhatnak a kíváncsiskodók), ezután a szervezők felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, versenyzőkkel, és indulhat a hajrá.
– Máris vannak érdeklődők. Előre nem ismertetjük a – mindenki számára egyforma – feladatokat, de megfelelő idő áll majd a versenyzők rendelkezésére. A vetélkedés március 15-én ér véget. Kollegákból, illetve a Székely Hírmondó munkatársaiból álló szakmai fórum dönti majd el, ki lesz a nagy nyertes – összegzett interjúalanyunk.
Búcsúzásképpen elmondta, nekik is fontos ez a megmérettetés: bár a jelenlegi trendek azt mutatják, hogy a rádiókat nem az iskolások hallgatják túlsúlyban (ennek a korosztálynak az ízlése fejlődőben van, és olyan műfajok iránt érdeklődnek, amelyek nem divatosak, például a mainstreamhez), viszont a verseny kapcsán a profik megismerkedhetnek az adott korcsoport igényeivel. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.