Felhívás!

Játszótér létesülne helyébe

Játszótér létesülne helyébe Kovászna megye

Nem mondhatni, hogy sikertörténetre vitték volna az Erdővidéken hét évvel ezelőtt épített szelektív hulladékgyűjtő-szigetek – azok a legtöbb helyen csak árválkodnak, esetleg a környezetet éktelenítik, vagy éppenséggel csúfítják.

A köznyelv által kinézetük miatt majomketreceknek is nevezett szigetekből 51 található Erdővidéken, építésük annak idején 322 ezer euróba került (ez darabonként több mint hatezer euró) létesítésükre Barót város pályázott, partnerségben a többi erdővidéki községgel.

A minap az egyik miklósvári ilyen szigetre panaszkodtak az ott lakók, amely éppen a nemrég felújított kastély mellett található, de nem mondhatni, hogy kiegészítené annak turistalátványosságot. Vajda Irén falufelelős a baróti tanácsülésen eltávolítását kérte a helyszínről, hogy a kastélyhoz érkező turisták szemeit „ne gyönyörködtesse”.

Lázár-Kiss Barna polgármester ígéretet tett arra, hogy az amúgy is lezárt szigetet elköltöztetik onnan, a közelében található régi őrházat pedig, mely szintén omladozófélben van, lebontják.
Hozzáfűzte, az elképzelés szerint a hulladékgyűjtő helyére játszóteret létesítenének, amennyiben Barót város sikerre tudja vinni a megyei tanács játszóterek létesítésére kiírt pályázatát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.