A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Játszótér létesülne helyébe

Játszótér létesülne helyébe Kovászna megye

Nem mondhatni, hogy sikertörténetre vitték volna az Erdővidéken hét évvel ezelőtt épített szelektív hulladékgyűjtő-szigetek – azok a legtöbb helyen csak árválkodnak, esetleg a környezetet éktelenítik, vagy éppenséggel csúfítják.

A köznyelv által kinézetük miatt majomketreceknek is nevezett szigetekből 51 található Erdővidéken, építésük annak idején 322 ezer euróba került (ez darabonként több mint hatezer euró) létesítésükre Barót város pályázott, partnerségben a többi erdővidéki községgel.

A minap az egyik miklósvári ilyen szigetre panaszkodtak az ott lakók, amely éppen a nemrég felújított kastély mellett található, de nem mondhatni, hogy kiegészítené annak turistalátványosságot. Vajda Irén falufelelős a baróti tanácsülésen eltávolítását kérte a helyszínről, hogy a kastélyhoz érkező turisták szemeit „ne gyönyörködtesse”.

Lázár-Kiss Barna polgármester ígéretet tett arra, hogy az amúgy is lezárt szigetet elköltöztetik onnan, a közelében található régi őrházat pedig, mely szintén omladozófélben van, lebontják.
Hozzáfűzte, az elképzelés szerint a hulladékgyűjtő helyére játszóteret létesítenének, amennyiben Barót város sikerre tudja vinni a megyei tanács játszóterek létesítésére kiírt pályázatát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.