Felhívás!

Ilyen ember kell nekünk?

Ismét a parlamentbe készül Octavian Goga. Az előpataki volt erdész ezúttal a Pro Románia színeiben pályázik képviselőházi helyre. Victor Ponta pártját szemlátomást nem zavarja, hogy Gogát jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Octavian Goga 2016-ban a semmiből „robbant be” a politikába, amikor a Traian Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltjeként, a szavazatok visszaosztásakor a képviseleti norma töredékének megfelelő szavazatszámmal bejutott a képviselőházba.

Nem sokkal később ittasan vezetett, de amikor a rendőrség megállította, bezárkózott az autóba, és nem volt hajlandó biológiai próbát szolgáltatni; emiatt bevonták gépjárművezetői jogosítványát. A képviselő továbbra is autóval járt, a rendőrség elkapta hajtási nélkül is, ezért újabb eljárást indítottak ellene. Hogy megússza az ügyet, 2017-ben átült a Szociáldemokrata Párt (PSD) soraiba, mert abban reménykedett, hogy így nem vonják meg mentelmi jogát, és nem kell a törvény előtt felelnie. Ez csak ideig-óráig jött be, immunitás nélkül maradt, és 2018 szeptemberében jogerősen két év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A képviselőház honlapjára feltöltött féloldalas önéletrajzából az derül ki, hogy a görgényszentimrei erdészeti szakközépiskolában végzett, és 16 évet erdészként dolgozott a Kovászna megyei erdészeti hivatalnál. Egyetemi oklevelet 2012-ben, a Spiru Haret „diplomagyár” menedzsment szakán szerzett. Szakmai tapasztalatát saját cégének irányításával szerezte, amely – hírek szerint – több mint félmillió euróval tartozik az államnak. Ilyen ember képviselje Háromszéket a parlamentben? Talán ez is egy szempont lehet, amikor eldöntjük, hogy elmegyünk-e szavazni vagy sem… 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 2., 15:45
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Sajnos ilyen emberek dontenek es kepviselnek a parlamentben, de az a baj hogy 90% aki ott van az mind ilyen es a tobbi 10% aki azert hogy valamit csinaljon ezert az orszagert. Igen az identol mar en se megyek szavazni se az RMDSZ-re se masra mert mind ilyenek.