Felhívás!

Egy a csapat Kovásznán is

Pénteken tartott közös sajtótájékoztatót Gyerő József, Kovászna város polgármestere és Fülöp Csaba, a helyi MPP elnöke. A beszélgetés témáját az RMDSZ és az MPP összefogása képezte a vasárnapi parlamenti választások tükrében.

Gyerő József polgármester kiemelte, örömmel látja, hogy a választásokra összefogott a két párt. „Egy a csapat országos szinten, egy a csapat Kovásznán. A parlamenti képviselet nem politikai opció, hanem létkérdés. Nem arról van szó, hogy az RMDSZ vagy az MPP hogyan látja a politikát, hiszen bizonyos kérdésekben más véleményen vagyunk, de ez most arról szól, hogy a magyar képviseletet el tudjuk látni a román parlamentben” – magyarázta az elöljáró, aki arra kéri mindazokat, akik bennük megbíztak, és a helyi tanácsba küldték őket, hogy képviseljék ügyeiket, hozzák meg ismét az áldozatot, járuljanak vasárnap is az urnákhoz. Mint mondta, két variáns van: az összefogás, ami a létező legjobb megoldás, vagy az ignoráció, a tagadó alternatíva, ami miatt, ha képviselet nélkül marad a magyarság a parlamentben, az következményekkel járhat.

Fülöp Csaba kiemelte, az MPP megalakulása óta alapelvnek tekinti helyi szinten a versengést, hiszen ilyenkor a magyar képviseletet nem veszélyeztetik. Országos szinten azonban csak az összefogás lehet sikeres. „Látjuk, hogy csorbulnak jogaink, az eddig kiharcoltakból is próbálnak elvenni, ezért fontos ott lenni, ez közös érdekünk” – emelte ki. Az MPP-elnök hozzátette, ha betartjuk az óvintézkedéseket, nem lehet veszélyesebb a választásokon való részvétel, mint egy bevásárlás.

Mindketten hangsúlyozták, aki egészségügyi okok miatt nem tud megjelenni az ur­náknál, és jogosult a mozgóurnára, az jelezze ezt a polgármesteri hivatal vagy akár az MPP vezetősége felé. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.