Felhívás!

Időt húz a kormánybiztos

Nem volt kellő adat birtokában, azért nem írta alá Kovászna megye prefektusa azt a kormányhatározat-tervezetet, amely lehetővé tenné, hogy a Municípiumi Sportklub által adminisztrált sportbázis Sepsiszentgyörgy tulajdonába kerüljön.

Sebastian Cucu sajtótájékoztatóján kérdésünkre kifejtette, kikérte az ifjúsági és sportminisztérium véleményét a tulajdonoscsere célszerűségéről, de választ a mai napig sem kapott, ez az oka annak, hogy nem látta el kézjegyével a helyi önkormányzat által kezdeményezett kormányhatározat-tervezetet. A prefektus kiemelte, személyes véleménye nem számít, az intézményi álláspontja meg a válasz hiányában még nem körvonalazódott ebben a kérdésben. Ez nem jelenti azt, hogy nem tartja fontosnak a sportinfrastruktúra fejlesztését, hiszen jómaga is rendszeresen sportolt, rajong a labdarúgásért is, de az egyiknek nincs köze a másikhoz, szögezte le a kormánymegbízott. Magyarázatát hallva értetlenségünknek adtunk hangot, hogy egyáltalán miért van szüksége a sportminisztérium álláspontjára, amely végül is dönt ebben az ügyben, de kielégítő választ nem kaptunk.

Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nyolc éve folyamatosan próbálja visszaszerezni a városnak az 1050 férőhelyes Szabó Kati Sportcsarnokot, a sportszállót, illetve a foci- és atlétikapályákat magába foglaló bázist, és Antal Árpád polgármester egy kompromisszumos megoldást is javasolt: első lépésként legalább a labdarúgópálya kerüljön át a városhoz, hogy ott lehessen beruházni. Ez idő alatt pedig az első ligába frissen feljutott sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgóklub komoly erőfeszítéseket tesz, hogy minél rövidebb időn belül átalakítsák a szemerjai stadiont az élvonalbeli mérkőzések követelményeinek megfelelően. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.